Radio u toj bransi i nikad vise,2 dana mi je bilo dovoljno da vidim koliko je sati.. prvi dan 16h a drugi dan 14h rada i konstantnog stojanja tako da ne bih to radio pa makar mi dali i 10000 evra i to nedeljno,ne bih ni za dnevno.
Male plate, iscrpljivanje radnika. Konkretno za ugostiteljstvo, poslodavci ocekuju da radis a ne zanima ih da li si bolestan. Sve poskupljuje, plate iste,baksisa nema. Stres konstantan! Ponasaju se prema radnicima kao da smo potrosna roba-ako ti neces, ima ko hoce. A trenutno nema ko da radi pa se u kuhinji sve vise mogu naci kubanci. Veliki sistemi posebno ne obracaju paznju na zdravlje radnika! Za vreme korone davali svima otkaze, nisu davali plate. Cim je prestalo vanredno stanje, dali bedne plate jer su svi trazili posao i to su iskoristili na najgori moguci nacin!
Tržiste rada je kao živ organizam .Mijenja se i prolagođava nekad nabolje nekad nagore ali cementiranja postojeceg stanja nema.Možda je kovid na brutalan nacin pokazao sve slabosti turisticke i ugostiteljske industrije.
Gedza
Radio u toj bransi i nikad vise,2 dana mi je bilo dovoljno da vidim koliko je sati.. prvi dan 16h a drugi dan 14h rada i konstantnog stojanja tako da ne bih to radio pa makar mi dali i 10000 evra i to nedeljno,ne bih ni za dnevno.
Podelite komentar
Фред
Радник у тој бранши има мало горе услове од црнаца што су памук брали....
Podelite komentar
Ja
@Фред
Da mogu dobio bi 100+++++++++++++++
Podelite komentar
Oooo
Hoće gazda da ima lokal a neće da plati radnika.Gazda radi sam
Podelite komentar
On
@Oooo
Bravoooooooooo
Podelite komentar
Icka
Male plate, iscrpljivanje radnika. Konkretno za ugostiteljstvo, poslodavci ocekuju da radis a ne zanima ih da li si bolestan. Sve poskupljuje, plate iste,baksisa nema. Stres konstantan! Ponasaju se prema radnicima kao da smo potrosna roba-ako ti neces, ima ko hoce. A trenutno nema ko da radi pa se u kuhinji sve vise mogu naci kubanci. Veliki sistemi posebno ne obracaju paznju na zdravlje radnika! Za vreme korone davali svima otkaze, nisu davali plate. Cim je prestalo vanredno stanje, dali bedne plate jer su svi trazili posao i to su iskoristili na najgori moguci nacin!
Podelite komentar
zlatko
Tržiste rada je kao živ organizam .Mijenja se i prolagođava nekad nabolje nekad nagore ali cementiranja postojeceg stanja nema.Možda je kovid na brutalan nacin pokazao sve slabosti turisticke i ugostiteljske industrije.
Podelite komentar