≫ 

Zašto nema radnika u ugostiteljstvu? Ne vraćaju se na stara radna mesta, otkrivaju svoje razloge

 ≫ 

Veruje se da je potrebna je kreativnost u zapošljavanju, kao i obuka talenata i aktivacija daljih potencijala zaposlenih

Komentari

  • Gedza

    18. jul 2022 | 10:08

    Radio u toj bransi i nikad vise,2 dana mi je bilo dovoljno da vidim koliko je sati.. prvi dan 16h a drugi dan 14h rada i konstantnog stojanja tako da ne bih to radio pa makar mi dali i 10000 evra i to nedeljno,ne bih ni za dnevno.

  • Фред

    18. jul 2022 | 09:42

    Радник у тој бранши има мало горе услове од црнаца што су памук брали....

  • Oooo

    18. jul 2022 | 09:37

    Hoće gazda da ima lokal a neće da plati radnika.Gazda radi sam

  • Icka

    18. jul 2022 | 09:22

    Male plate, iscrpljivanje radnika. Konkretno za ugostiteljstvo, poslodavci ocekuju da radis a ne zanima ih da li si bolestan. Sve poskupljuje, plate iste,baksisa nema. Stres konstantan! Ponasaju se prema radnicima kao da smo potrosna roba-ako ti neces, ima ko hoce. A trenutno nema ko da radi pa se u kuhinji sve vise mogu naci kubanci. Veliki sistemi posebno ne obracaju paznju na zdravlje radnika! Za vreme korone davali svima otkaze, nisu davali plate. Cim je prestalo vanredno stanje, dali bedne plate jer su svi trazili posao i to su iskoristili na najgori moguci nacin!

  • zlatko

    18. jul 2022 | 09:13

    Tržiste rada je kao živ organizam .Mijenja se i prolagođava nekad nabolje nekad nagore ali cementiranja postojeceg stanja nema.Možda je kovid na brutalan nacin pokazao sve slabosti turisticke i ugostiteljske industrije.