• 1

Kreiranje budućnosti kao profesija: Futuristički projekti koji pokazuju zašto je IT najzanimljivije zanimanje

Self-driving automobili, najmodernija platforma koju će koristiti stomatolozi, sigurnosne aplikacije za najveće svetske kompanije – ovo su samo neki od projekata na kojima rade IT stručnjaci. Njihov posao nije samo dobro plaćen, već je i izuzetno zabavan i često vrlo direktno doprinosi dobrobiti čovečanstva

  • 1
Luxoft Foto: Luxoft

- Saznanje da je ljudima zaista potrebno ono što vi pravite je veliki podstrek i inspiracija u radu - kaže Aleksandra Vlasova, senior projekt menadžerka u IT kompaniji Luxoft, čija novootvorena kancelarija u Srbiji trenutno ima 300 raspisanih pozicija za profesionalce u najrazličitijim oblastima.

- Meni lično se jako dopada ideja autonomne vožnje: želim da moj auto bude mesto na kom ću da se odmorim i relaksiram posle posla, bez mnogo razmišljanja o dešavanjima na putu. Samovozeći automobili omogućiće i brži i sigurniji put od jedne do druge tačke. - dodaje ona.

S obzirom na to da je Luxoft globalni IT gigant koji pruža usluge u brojnim oblastima u 25 zemalja u kojima posluje, osim u sferi auto industrije, stručnjaci ove kompanije rade i na softverskim rešenjima za banke, telekomunikacione kompanije, zdravstvo, medije. Stoga su lokalnim IT ekspertima u Srbiji trenutno, u skladu sa njihovim ličnim i profesionalnim afinitetima, na raspolaganju raznovrsni projekti u internacionalnim timovima Luxofta.

Inovativne tehnologije koje svetske banke koriste za digitalni onbording, risk menadžment, platforme za remote banking, centralizovane trading platfome – to su projekti na kojima rade developeri u sektoru za banking and capital markets, dok su veštačka inteligencija i machine learning dostignuća u fokusu sektora za automobilski softver.

Luxoft Foto: Luxoft

Cross-industry solutions nudi vrhunska digitalna rešenja u raznim sferama, a Aleksej Kosincev, direktor ovog sektora u Srbiji, ističe projekte u oblasti ritejla, telekomunikacija i logistike: „Razvijamo platforme koje omogućavaju kompanijama da vrše monitoring i kontrolu rizika vezanih za lanac snabdevanja. Takođe, naš vrhunski application security tim razvija sigurnosna rešenja za jednu od najvećih svetskih telekomunikacionih kompanija.“

Projekti iz oblasti zdravstva takođe zauzimaju značajno mesto u Luxoft portfoliju, kaže Aleksander Žirma, koji je zadužen za healthcare & life sciences projekte:„U oblasti stomatologije radimo na, mogu slobodno reći – revolucionarnim projektima, koji će izmeniti dosadašnju ortodontsku praksu. Naš rastući tim u Beogradu razvija najsavremeniju ortodontsku platformu koja obuhvata sve faze procesa – od skeniranja vilice 3D tehnologijom do 3D printa koji prikazuje finalni izgled.“

Ukoliko ste i vi IT stručnjak koji želi iz prve ruke da sazna kako izgleda rad na razvoju softverskih rešenja na kojima rade Luxoft eksperti, posetite događaj Discover Luxoft Day 30. avgusta u Beogradu. Koji programski jezici i tehnologije se koriste, kako se formiraju i finkcionišu timovi, koje mogućnosti pruža Luxoft Training Center – samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti sve odgovore koji vas zanimaju. Za prisustvo na događaju neophodna je registracija na OVOM linku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    26. avgust 2022 | 13:55

    Спремили ражањ, а зец ... далеко... можда га и нема у шуми... Коју ЕНЕРГИЈУ ће користити производи о којима сањају?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>