• 1
 ≫ 

Prešla je dug put od obične devojke do uspešne žene: Ovo su njena tri pravila za upravljanje novcem

 ≫ 

Kako navodi, ako pokušavate da razvijete bolje finansijske prilike, počnite tako što ćete smisliti pravila koja vam odgovaraju

  • 1

Amerikanka Loren Simons je 2017. godine zarađivala samo 12.000 dolara godišnje kao trgovac sa punim radnim vremenom na njujorškoj berzi.

Od tada je prešla dug put. Sada ima 28 godina i autorka je, producentkinja, podkast i TV voditeljka, investitorka i članica odbora nekoliko finansijskih kompanija.

Zaradila je 650.000 dolara 2021. i na putu je da ove godine dođe i do milion dolara.

Ali to ne znači da je uvek stajala dobro sa novcem.

- Da bih zauzela dobro mesto kada su u pitanju moje lične finansije, morala sam da budem loša sa njima -  kaže ona za CNBC Make It.

- Da biste bili dobri sa novcem, morate biti loši sa novcem - tačka.

Kako dalje navodi, ako pokušavate da razvijete bolje finansijske prilike, počnite tako što ćete smisliti pravila koja vam odgovaraju.

Ovo su njena pravila koja se ondose na novac:

-  Sačekajte sa velikim kupovinama. Kako kaže ova mlada žena, vreme će vam dati priliku da vidite da li nešto zaista želite ili ne.

- Nemojte se plašiti da proverite svoj bankovni račun. Simons navodi da je to pouzdan način da budete iskreni prema sebi i imate uvid u svoje finansijske navike.

- Prilagodite svoje investicije svojim potrebama. Ako pokušavate da razvijete bolje finansijske prilike, počnite tako što ćete smisliti pravila koja vam odgovaraju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>