• 0

Kako pokrenuti preduzetnički duh? I ove jeseni konferencija posvećena Ocu menadžmenta

Govornici i učesnici konferencije će predstaviti svoje ideje u okviru aktuelnih tema

  • 0
Global Peter Drucker Forum 2022 Foto: Global Peter Drucker Forum 2022

Međunarodna menadžerska konferencija "Peter Drucker Forum", koja je posvećena filozofiji Petera Drukera i svake godine se organizuje u Beču, održaće se 17. i 18. novembra 2022. godine u palati Hofburg.

Druker je rođen 19. novembra 1909. u Beču, a preminuo je 11. novembra 2005. u Kaliforniji (SAD). Njegov otac, Adolf, bio je vodeći bečki pravnik i istaknuti austrijski liberal, jedan od osnivača muzičkog festivala u Salzburgu.

Petera su nazivali i Ocem menadžmenta, budući da je bio jedan od najpoznatijih naučnika iz oblasti menadžmenta, i autor brojnih knjiga o veštinama upravljanja, s osvrtom na ekonomiju i politiku.

Nesumnjivo se mnogo toga promenilo od vremena u kojem je živeo i radio Druker, a izazovi današnjeg sveta, koji se značajno transformisao, zahtevaju da lideri i menadžeri ciljaju više i razmišljaju kreativnije nego ikada.

Pre pola veka, Peter Druker je izložio sledeće: "Učinak modernog društva zavisi od učinka njegovih institucija, preduzeća, univerziteta, bolnica, istraživačkih instituta, sindikata, vlade i drugih civilnih organizacija, koje obavljaju njegove osnovne funkcije. A učinak ovih institucija zavisi od učinka njegovih ljudi".

Forum koji se ove jeseni organizuje u austrijskoj prestonici poziva sve zainteresovane da se pridruže u razmišljanju o tome kako pokrenuti preduzetnički duh u pogledu sveukupnih inovacija, menadžerskih, tehničkih, socijalnih i političkih.

Govornici i učesnici konferencije će predstaviti svoje ideje u okviru tema: novi prioriteti, usađivanje novog osećaja svrhe u različite discipline i industrije, artikulisanje pozitivne vizije u suočavanju sa krizom, zatim zajedničko rešavanje problema na visokom nivou u cilju projektovanja globalnog preokreta u učinku.

Registracija učesnika je počela, a više o programu možete saznati na zvaničnom sajtu. Takođe, mogu se ostvariti popusti za registraciju do 4. septembra, kao i u periodu od 5. septembra do 31. oktobra. Od 1. novembra počinje da važi puna cena za učešće u dvodnevnoj konferenciji.

Video: Menadžeri nekad više misle na powerpoint, nego na kolege: 3 načina da poboljšate komunikaciju u timu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>