• 0
 ≫ 

Kim postaje ozbiljna rivalka svim biznismenima: Pokrenula firmu za rizični kapital

 ≫ 

Amerikanka s jermenskim korenima je 2019. pokrenula marku odeće za oblikovanje tela "Skims", ali se nije tu zaustavila

  • 0
kim kardashian

Foto: SKKY Partners/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan je pokrenula sopstvenu firmu za privatni kapital, u suvlasništvu sa bivšim partnerom u investicionoj firmi "Carlyle Group".

"SKKY Partners" će se fokusirati na ulaganje u potrošačke i medijske poslove, navedeno je u tvitu. Najpoznatija sestra Kardašijan će imati ulogu suosnivača i suupravljačkog partnera, dok će Džej Samons voditi svakodnevne operacije kompanije.

I mama od Kim, čuvena Kris Džener koju zovu još i "momager" (od engleskih reči "mom" i "manager") i koja važi za lidera zaslužnog za stvaranje imperije Kardašijan-Džener, takođe će biti partner u firmi.

 

Majka gospođe Kardašijan, Kris Džener, takođe će biti partner u firmi.

"Nadamo se da ćemo zajedno iskoristiti našu komplementarnu ekspertizu za izgradnju nove generacije Consumer & Media kompanije za privatni kapital", rekla je rijaliti zvezda na Tviteru.

Njen poslovni partner, Džej Samons, bivši je globalni šef sektora za potrošače, medije i maloprodaju u "Carlyle Group", američkoj multinacionalnoj investicionoj kompaniji. Njegovi klijenti su bili poznati brendovi kao što su Supreme, Beats by Dr. Dre, Vogue International, Moncler i McDonald's China, ako je sudeći po podacima s njegove LinkedIn stranice.

Kako piše BBC, Kim je stekla slavu pojavivši se u rijaliti programu "Keeping Up With the Kardashians", ali je poslednjih godina ušla u preduzetničke vode. Procena Forbsa je da ima neto vrednost od 1,8 milijardi dolara.

Amerikanka s jermenskim korenima je 2019. pokrenula marku odeće za oblikovanje tela, "Skims", koja je u januaru procenjena na 3,2 milijarde dolara. Takođe je pokrenula brend za negu kože "SKKN BY KIM" ranije ove godine, a Telegraf Biznis je nedavno pisao o tome gde radi Kim, odnosno kako izgledaju njene kancelarije.

Ova 41-godišnjakinja je poslednja slavna ličnost koja je pokrenula svoju privatnu kompaniju za ulaganje u rizični kapital, a pre nje to su već uradili Gvinet Paltrou, Leonardo Dikaprio i Ešton Kučer.

Video: Brankica Ljamić: Uspeh svake firme zavisi od znanja vlasnika o sebi, i o poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>