• 0

Njene čizme Beograđanke obožavaju: Dizajnerka otkriva zašto radi 4 dana i kako se oslobađa stresa

Izabel Marant je veliko ime u svetu mode, dobitnica mnogih nagrada...

  • 0
Izabel Marant čizme Foto: Archivio Mezzanotti / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekada je, kako i sama ističe, radila kao "kompjuter". Modna dizajnerka iz Francuske, Izabel Marant, dan bi započinjala u osam sati izjutra, a završila bi s radom tek oko ponoći. Međutim, onda je odlučila da malo koriguje životne navike - i dalje radi maltene po ceo dan, ali ne 5 dana nedeljno.

U toj "tranziciji" je poslednjih šest meseci. Za početak, nekada je regularno radila ponedeljkom, a sada je taj dan rezervisan za hobi - grnčarstvo.

- Radim kao zver 30 godina, od 8 ujutro do ponoći - rekla je Marant i dodala: "Nisam više ništa radila svojim rukama. Osećala sam se kao kompjuter".

U intervjuu za WSJ, Izabel (55) je otkrila kako se njene navike nisu promenile samo u kontekstu posla, već i životnog stila generalno: odrekla se cigareta uz pomoć hipnoze, nakon više od 40 "super teških" godina. Umesto toga, sada uzima više vitamina.

- Nisam bila osoba koja se zaista brinula o sebi, ali imam 55 godina – to su godine u kojima moraš da brineš o sebi - rekla je slavna Francuskinja čiji se modni komadi prodaju i u Srbiji, a posebno su popularne čizme Nowles koje koštaju "dobrih" 500 evra.

Marant, poznata po svojoj boemskoj odeći, predstavila je svoju istoimenu liniju 1994. Sada ima 66 prodavnica, a nedavno je otvorila i drugu brendiranu lokaciju na Menhetnu, na Medison aveniji. Vreme provodi između svojih domova u Parizu i mestu Fontenblo, u Francuskoj, sa suprugom i dizajnerom torbica Žeromom Drajfusom i njihovim sinom Talom (19).

U razgovoru za WSJ je otkrila kako započinje svoj dan: doručak preskače, jede tek oko podneva, ali pije mnogo kafe.

- To je oduvek bila moja rutina, jer sam pod tolikim stresom. Ne želim da sedim, jedem. Ponekad imam salatu ili nešto za ručak, ali nikad ne jedem pre večere - istakla je Izabel, koja se ranije stresa oslobađala plivajući, a sada je više posvećena pilatesu.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Pauline 🪆 (@popofashionsneakers)

U koje doba dana je najkreativnija?

- Ostajem do kasno u kancelariji, jer uglavnom moj tim odlazi oko 19, 20 sati. A ponekad moram da budem sama, puštam svoju muziku glasno. Zaista mogu da resetujem sve što se dešavalo tokom dana i da sve to svarim, i da provedem vreme u tom stanju kada puštam svoj mozak da se otvori za kreativnost, a ne za suočavanje sa problemima kao što radim tokom dana - istakla je Francuskinja ležernog odevnog stila.

Kada je reč o samom stvaranju, kaže da je to vrlo intuitivni proces.

- Muzika mi je veoma važna. Ono što stvaram je često povezano sa muzikom koju slušam. Često uzimam za primer muzičara koji uzorkuje različite zvukove i spaja ih. Mislim da su moda - i kuvanje - ista vrsta vibracije. Radi se o malim sastojcima, različitim sastojcima koje sastavljate i od tih sastojaka kreirate sopstveni recept. Dakle, radi se o kuvanju, mešanju.

A onda kada dođe vreme za opuštanje, nakon posla, Izabel Maranti voli da kuva, ide na pijacu i provodi vikende sa prijateljima. "Veoma sam srećna jer imam lepu kuću van Pariza u šumi. Opuštanje za mene znači da šetam šumom i delim vreme sa prijateljima, uz kartanje, sviranje muzike, ples, smejanje, čitanje".

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>