• 2

Stolica-kovčeg je novi hit: "Kad radnik umre na poslu, menadžment samo treba da zakuca poklopac"

Da li vam ova ideja zvuči bizarno? Evo šta kažu dizajneri...

  • 2
Stolica u obliku kovčega za kancelarijske poslove

Foto: Chairbox / Ferrari / Profimedia

Da li ste neko ko apsolutno prezire svoj beznadežni posao u korporaciji? "Onda bi ovo mogla biti stolica za vas", piše yankodesign.com.

Napravljena u obliku kovčega, ova drvena stolica je nedavno osvojila internet. Korisnik Tvitera je 7. septembra podelio vest o stolici, a svi kojima je posla "preko glave" - pronašli su sve u ovoj objavi.

Dizajner stolice je neko vreme bio potpuna misterija, ali mu je onda otkriven trag. U pitanju je Chairbox Design, sa sedištem u Londonu.

"Kada zaposleni umre na poslu, menadžment samo treba da zakuca poklopac i otkotrlja ga u korporativno groblje. Jednostavno, ali efikasno", ovako dizajneri opisuju nesvakidašnju, možemo reći bizarnu stolicu.

Stolica je napravljena od izrezbarenog drveta i prilično podseća na tradicionalni kovčeg, međutim, unutrašnjost je takođe od drveta. Dakle, ne postoji udoban jastučić, tako da se udobno smestite, i ovaj komad nameštaja je nesumnjivo aluzija na stanje u poslovnom svetu u 21. veku.

Posebno se napominje da "svo to drvo pruža odličnu lumbalnu podršku". Stolicu je moguće kupiti u raznim nijansama braon boje, od svetle do tamne.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chairbox (@chairboxdesign)

Takođe je bilo mnogo spekulacija o poreklu i uticaju stolice-kovčeg. Čini se da je inspirisana slikom Renea Magrita pod nazivom "Balkon" (1950). Slika podrazumeva četiri kovčega na balkonu, a jedan od njih je stolica-kovčeg.

Ova slika je, pak, zasnovana na istoimenom delu Eduarda Manea iz 1869. Na Maneovoj slici troje ljudi pozira na balkonu, a žena sedi na stolici.

Stolica u obliku kovčega za kancelarijske poslove

Foto: Chairbox / Ferrari / Profimedia

Konceptualna stolica-kovčeg savršeno predstavlja sve užasne emocije koje zaposleni osećaju tokom celog radnog dana. "To odražava osećaj propasti koji neko doživljava, jer mora da sedi na još jednom besmislenom sastanku koji bi mogao biti mejl", dodaje se u tekstu.

Video: Dr Katarina Bajec o tome koliko je san važan za posao: Sat manje sna, traži 4 dana da to nivelišemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    23. septembar 2022 | 16:01

    Tako će i da nam bude s posla odma u kovčeg, pišto samo produžavaju staž a mladi koji treba da osnuju porodicu neka sede kući

  • Gox

    23. septembar 2022 | 19:29

    Bolest teska ovog sveta!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>