• 3

Prodala je kuću i naredne tri godine vodila biznis sa broda: Sada godišnje zarađuje više od 9 miliona evra

Spremna da se kocka, gospođa Hjuz je prodala svoj dom u Melburnu da bi finansirala posao koji se u to vreme zasnivao isključivo na skromnom komadu povrća

  • 3
Slendier Foto: Instagram/slendier, Linkedin

Erika Hjuz imala je uspešnu bankarsku karijeru sve dok njenom suprugu nije dijagnostikovan rak i Parkinsonova bolest.

U roku od šest meseci, svet joj se okrenuo naglavačke. Odlučila je da uzme godinu dana odsustva i pozabavi se zdravljem svoje porodice.

- Na kraju godine, izgledi za povratak na korporativni posao sa stotinama zaposlenih u političkoj organizaciji nisu bili nimalo privlačni - rekla je Erika, prenosi news.com.au.

- Želela sam da uradim stvari drugačije i suprug i ja smo počeli da štikliramo stvari sa naše "liste želja", dok je još bio dobro - dodaje.

Zdravstveni porodični problem sa kojim su se suočili, doveo je Eriku do otrkića testenine napravljene od konjca, "ružnog" povrća koje je veoma lekovito.

Spremna da se kocka, gospođa Hjuz je prodala svoj dom u Melburnu da bi finansirala posao koji se u to vreme zasnivao isključivo na ovom skromnom povrću.

Kako je jedna od želja njenog supruga bila kupovina broda, to su i uradili i naredne tri godine provela je vodeći biznis i živeći na vodi.

- Bila sam veoma nervozna da prodam kuću, ali kako su mi deca već zasnovala svoje živote, pomislila sam i da ako ne uspem, samo će uticati na mene - priča ova hrabra žena.

U 2017. godini zvanično je otpočela svoj biznis "Slendier", koji je isprva prodavala putem interneta, pre nego što su počeli da popunjavaju police organskih radnji u Australiji i zapadnoj Evropi.

Od tada je dobila "prelepe" povratne informacije od ljudi koji ponovo mogu da jedu testeninu nakon što su je dugo izbegavali zbog alergija ili zdravstvenih problema.

Pet godina kasnije njena prodaja prelazi 10 miliona dolara (oko 9,6 miliona evra) godišnje.

Može da se pohvali i pastama za testeninu, različitim vrstama pasti, pa čak i linijom grickalica.

Ipak, kaže da je vođenje biznisa u vreme pandemije bio pravi rolerkoster.

Opisuje pandemiju i vođenje biznisa kao najbolje i najgore dane u životu.

Australijsko tržište pirinča, testenina i soseva vredi oko 1,25 milijardi dolara, dok evropsko tržište oko 45 milijardi dolara, a Hjuzova želi da preuzme još veći udeo u budućnosti.

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    13. novembar 2022 | 05:46

    A što malo ne pišete o nama koji idemo na posao radimo 12h bez prekomernog, putujemo autobusima po 2h bez plaćenog puta,što mi je nekad jeftinije fizički da kupim ručak jer nemam snage da ga napravim. I što nisam bio na godišnjem već 4ta godina. Dajte malo o tome a ne o jednome u milion koji uzne lovu na brzinu i ja bi prodao kuću da vredi nečemu.a sem meni ništa ne vredi

  • Jack

    13. novembar 2022 | 01:24

    Svaka čast👏👏👏

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>