• 0

Advokatica koja je zastupala Džonija Depa naplaćuje 900 evra po satu: "Ne idemo na ludost"

Mnogi će ponuditi popust da bi zastupali slavne, ali ne i Vaserova

  • 0

Pitajte jednu od najistaknutijih advokatica za razvode slavnih u Los Anđelesu o izboru karijere i ona će slegnuti ramenima uz reči "da je to uloga za koju je rođena".

- Ja sam Laura Alison Vaser, tako da su moji inicijali "LAW" (na engl. pravo), i moji roditelji su bili advokati - priča uspešna advokatica za Business Insider.

- Kada su me pitali da li ću biti advokat, odgovorila sam sa 'nikad'. Ali sam otišla da radim kod tate na leto jer mi je trebao novac, i iskreno, zaljubila sam se u posao - dodaje.

Godinama kasnije, ova pedesetčetvorogodišnjakinja važi za najistaknutiju advokaticu u svetu slavnih. Da li je dovoljno da kažemo da je upravo njen klijent bio i Džoni Dep?

Posredovala je i u spornom razvodu Keli Klarkson i radila sa Anđelinom Džoli, bar neko vreme, u slučaju protiv Bred Pita. Takođe je pomogla Kim Kardašijan, i to sa oba razvoda, prvobitno od Krisa Hamfrija i od Ye-a, odnosno repera ranije poznatog kao Kanje Vest.

Navikli su da im se kaže: "Da, mi ćemo to učiniti"

Mnogi će ponuditi popust da bi zastupali slavne, ali ne i Vaserova.

- Shvatam, razumem, ali mom brendu ne pomaže da zastupam poznate - pojašnjava advokatica čija je satnica 1.000 dolara (oko 950 evra).

Dva slučaja koja su dovela Vaserovu na A-listu advokata došla su skoro u isto vreme, prvo joj se obratio američki pevač Stivi Vonder, a zatim i izvor blizak Britni Spirs, kada se već šuškalo o razvodu od Kevina Federlajna.

Laura odbija klijente koji ne žele da slušaju njen savet, što je novo iskustvo za mnoge bogate, poznate ličnosti.

- Navikli su da im se kaže: 'Da — da, mi ćemo to učiniti'. To je zato što hrane mnogo usta: njihov agent dobija 10%, njihov menadžer 15%, njihovi advokati 5% od onoga što zarade. Naplaćujem po satu, tako da sa zadovoljstvom mogu reći 'ne' ako se osećam kao da ne čuju realnost svoje situacije - pojašnjava ona.

- Ne pravimo nerealna očekivanja. Ne idemo na ludost - dodaje.

Njen posao ima malo drugačiji ritam od ritma mnogih advokata za razvode, čiji je pik sezone tipično u januaru i februaru.

- Kada se približavamo sezoni Oskara, možda ćemo imati klijente ili njihove predstavnike koji će reći: 'zadržimo ovo dok ne prođe crveni tepih' - zaključuje Vaserova za Business Insider.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>