• 0

Radila je sa plaže u Meksiku i nikoga nije obavestila: Nije prošlo kako se nadala

Rad na daljinu čini da sve izgleda moguće

  • 0
Žena, mobilni telefon, laptop, plaža Foto: Shutterstock

Jedna žena, zaposlena u marketinškom sektoru za firmu koja posluje van Evrope, odlučila je da iskoristi rad od kuće i otputuje u Meksiko, bez da ikoga obavesti.

Kako pojašnjava za Business Insider, sve se odigralo prošle godine, u periodu kada je većina zaposlenih rezervisala svoj odmor, usled čega je njoj saopšteno da će morati da bude aktivna na sastancima. Kako se i sama osećala umorno, odlučila je da svoju kancelariju od kuće, zameni sa onom sa plaže.

Očekivala je da njena odluka da "odmara i radi", neće nikako uticati na posao.

- Uvek sam koristila set pozadina tokom poziva, tako da ako bih ikada morala da radim mimo kuće, niko ne bi mogao to da zna. To mi je olakšalo da radim sa bilo kog mesta jer nisam morala da se brinem o okruženju. Samo mi je bila potrebna jaka WiFi konekcija - ispričala je za Insider.

Mislila sam da je rad sa odmora jednostavan, ali nije bio

Naime, u hotelu u kojem je boravila u Meksiku, internet konekcija joj je zadavala velike muke, usled čega je kaskala sa poslom. Plus, njen partner je bio džangrizav jer radi za vreme odmora.

Kako je pojasnila, osećala se kao da je gubila na oba polja. 

- Nisam mogla u potpunosti da uživam u svom odmoru, a takođe nisam uspevala da imam isti kvalitet rada kakav sam inače pokazivala - priča i dodaje:

- Jedno veče partner i ja smo izašli u klub. Sećam se da sam mislila kako ću samo ostati budna do trenutka kada treba da obavim poziv sa kolegama i posle ću otići da spavam. Činilo mi se kao dobar plan, ostali smo napolju do 1 ujutru, partner je otišao da spava, a ja sam se izdvojila u toaletu kako bih obavila razgovor. Sela sam na pod, moj deo prezentacije je bio prvi, sve je dobro prošlo i isključila sam zvuk dok ne završe i ostale kolege. Sledeće čega se sećam je da me je budio partner. Sastanak se završio, a ja sam jedina ostala uključena - ispričala je.

Na kraju se javila da je bolesna jer je zaključila da nije najbolja ideja da radi sa odmora. Takođe, bilo ju je veoma sramota zbog situacije na sastanku, te se pitala da li je neko primetio da se nije javila na kraju sastanka.

Srećom, kako objašnjava, niko joj ništa nije rekao po povratku na posao. Ali je naučila važnu lekciju kako kaže: "Nikada više neću ovo uraditi".

U tome je stvar sa radom na daljinu, čini da sve izgleda moguće. Ali realnost je da ne možete raditi baš sa bilo koje lokacije.

Video: Jasmina Stojanović: Kako sporo živeti i raditi u ovom današnjem brzom vremenu?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>