• 0

Rad od kuće veća pretnja kompanijama nego hakeri: Britanci prijavili gubitak 3.000 laptopova

"Ostavljanje laptopa u busu, kafiću.. je sasvim predvidljivo", priča šef za sajber bezbednost u kompaniji Cisco

  • 0
Frilenser, rad od kuće, laptop, rad u prirodi Foto: Shutterstock

Gubljenje laptopa tokom rada od kuće je veća finansijska pretnja za britansku industriju nego hakerski napad.

Tokom prethodne dve godine, Kancelarija poverenika za informacije (ICO), primila je više od 3.000 izveštaja o gubitku uređaja.

Ipak, u istom periodu samo jedno preduzeće, advokatska firma, kažnjeno je zbog bezbednosnih propusta koji su omogućili hakerima da upadnu u sistem i zatraže novac.

- Odlazak u kancelariju možda više nije svakodnevna rutina, putujući između lokacija, zaposleni nose svoje laptove jer se praksa promenila. Ostavljanje laptopa u busu, kafiću.. je sasvim predvidljivo - rekao je Martin Li,šef za sajber bezbednost u kompaniji Cisco.

U martu ove godine ICO je kaznio Tuckers Solicitors sa 98.000 funti (oko 113.000 evra) jer nije "sproveo odgovarajuće tehničke i organizacione mere" na svojim računarskim mrežama kako bi sprečio ransomware hakere prenosi britanski Telegraph.

Povalili su u sisteme advokatske kancelarije sa sedištem u Londonu i ukrali hiljade fajlova, od kojih su neke okačili na internet kako bi bilo ko mogao da ih pročita.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>