• 0

Najbogatiji čovek na svetu imenovao ćerku na čelo Diora

Ova promena usledila je kao deo rekonstrukcije LMVH, inače evropske najvrednije kompanije

  • 0
Delphine Arnault Foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najbogatiji čovek na svetu, Bernard Arno, imenovao je svoju ćerku Delfinu (47) na čelo modne kuće Dior. Ona je od 2013. godine bila na poziciji izvršnog potpredsednika brenda Luj Viton.

Ova promena usledila je kao deo rekonstrukcije LMVH, inače evropske najvrednije kompanije, u okviru koje se nalaze i brendovi poput "Fendi" i "Luj Viton", prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Odlazeći direktor Diora, Pietro Bekari, doći će na mesto dugogodišnjeg izvršnog direktora Luj Vitona, Majkla Burka.

- Oboje su veoma poštovani, tako da je ovo logično imenovanje u okviru grupe - rekla je Nataša Briliant isprde Kredi Svis-a.

Milijarder, koji je prošle godine svrgnuo Ilona Maska sa trona najbogatije osobe na svetu, ima petoro dece i svi su zaposleni u okviru grupe LMVH, čija je procenjena vrednost 336 milijardi funti.

Promocija Delfine, usledila je nakon što je Bernardov najstariji sin Antoin, imenovan na čelo porodične kompanije.

Sin Aleksandar (30) zadužen je za proizvode i komunikaciju u Tiffani-ju, dok je Frederik (28) izvršni direktor drugog brenda grupe, Tag Heuer.

Najmlađe Bernardovo dete, Džin (24), rukovodi marketingom i razvojem proizvoda za odeljenje satova Luj Viton.

- Planiranje sukcesije u strateškim ulogama je bilo ključno za uspeh LVMH brendova u prethodnih 20 godina, stoga su današnji potezi značajni - rekao je Tomas Čuvet, analitičar u "Citi".

Podsetimo, slična promocija ispraćena je i u španskoj kompaniji, kada je u aprilu prošle godine Marta Ortega, ćerka osnivača i vlasnika Inditeksa preuzela "uzde" Zare, čime je postala najmoćnija žena u svetu konfekcije.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>