• 2

Grip je osnovni razlog zašto radnici uzimaju bolovanje: Direktor Revite otkriva nam top savete da se sačuvamo

Kako da očuvamo imunitet tokom zime, ali i tokom cele godine? Evo šta kaže direktor Revita kompanije

  • 2
Danijel Petković, direktor Revite Foto: Privatna arhiva

Kako ostati zdrav na poslu u sezoni gripa? Verujemo da ovo pitanje gotovo svaki drugi građanin naše zemlje postavlja ovih dana. Najvažnije za zdrav imunitet je izbalansirana ishrana i piće. Zdrav imunitet se gradi vremenom, pa je neophodno voditi računa svakodnevno, a ne samo kada dođe do njegovog narušavanja, kaže za Telegraf Biznis Danijel Petković, direktor Revite. 

Na pitanje kako najbolje da se sačuvamo u radnom okruženju, Petković nam ističe da vodimo računa svaki dan, i delujemo preventivno, sa dve čaše napitka. 

Sa direktorom smo razgovarali i šta nas čeka na tržištu ove godine, ali i šta se najviše kupuje kada je reč o vitaminima. 

  • Revita je jedan od najvažnijih domaćih brendova, a tiče se zdravlja, koliko je važno održati dobru reputaciju?

- Kompanija Revita već 30 godina pažljivo gradi reputaciju domaćeg pouzdanog brenda koji ima za cilj da unapredi kvalitet života ljudi i predupredi ili doprinese rešavanju brojnih zdravstvenih problema.

Imajući u vidu da su svi Revita proizvodi napravljeni po jedinstvenoj formuli baziranoj na matičnom mleču izuzetno vodimo računa o tome da sve što radimo bude pre svega po najvišim poslovnim standardima, kao i da bude u funkciji unapređenja zdravlja i poboljšanja kvaliteta ishrane.

Polazeći od toga, nastojimo i da u našoj komunikaciji kako prema krajnjim korisnicima, tako i prema saradnicima i svim ostalim partnerima, budemo pre svega transparentni, tačni i precizni, ali i da se pozicioniramo kao pouzdan partner i saveznik njihovog zdravlja.

  • Kakva je bila godina za nama za kompanije poput one na čijem ste čelu? Da li imate konkretne cifre o rezultatima?

- Vrlo izazovna godina jer smo odmah na njenom početku ušli u post covid period, koji je uticao na uticao da čitav Consumer health market u Srbiji iako u blagom rastu, na segmentu vitamina i minerala beleži dvocifren pad zbog slabije potražnje za vitaminima i mineralima.

Revita se može pohvaliti rastom prodaje u odnosu na prošlu godinu, koji je dvocifren kada govorimo o vrednosti prodate robe, na šta smo posebno ponosni.

  • Šta je to najviše traženo, koji proizvodi su najbolje prodavani?

- Najviše traženi proizvodi su ujedno i naši proizvodi sa najdužim prisustvom na tržištu. Klasična Revita s ukusom pomorandže za održavanje dobrog imuniteta, i Revita FE za poboljšanje gvožđa u krvi. Ono štp bih posebno istakao je da smo tokom prošle godine značajno proširili portfolio proizvoda jer smo pored dosadašnjih 9, uveli još 14 proizvoda, koji polako zauzimaju svoje mesto na tržištu.

Posebno smo ponosni na uvođenje Revita bombona, zdravih bombona obogaćenih matičnim mlečom sa izuzetno niskim brojem kalorija, zatim, Revitu u obliku direkta, kao i na Revitu Light proizvodom bez šećera i sa izuzetno niskim brojem kalorija.

  • U ovo izazovno vreme, i geopolitika oblikuje sve sektore industrija, kako je reagovala vaša i kako se prilagodila? Šta je za kompaniju bio najveći izazov?

- Za nas, kao i za većinu domaće privrede jedan od najvećih problema bila je inflacija. Uz to, kao kompaniju koja se bavi proizvodnjom i koristi sirovine, bilo je neophodno, što smatram najvećim izazovima, održati proizvodnju i ne dozvoliti tzv. „out of stock“, a pored toga održati profitabilnost same kompanije zbog poskupljenja sirovina i energenata.

  • A kada govorimo o godini pred nama, kakva su vaša predviđanja za sektor u kojem radite?

- Prateći dostupne informacije i prognoze eminentnih stručnjaka, mislim da je realno očekivati stagnaciju u potražnji u odnosu na prethodnu godinu. Efekat inflacije bi trebao svoj pik da dostigne sredinom 2023, pa bi nakon toga tržište vitamina i minerala moglo da se vrati redovnim trendovima pre covida, koje bi mogli biti upravljivi.

  • Koji je vaš najveći adut u odnosu na konkurenciju?

- Realnu konkurenciju u Srbiji mi praktično nemamo, jer smo jedinstveni dijetetski proizvod čija je konzumacija u vidu tečnosti, odnosno soka, ali ukoliko govorimo samoj dijetetici možemo se izdvojiti našim osnovim sastojkom – matičnom mleču, čija efikasnost i primena su dokazana, a čijom pouzdanošću smo izgradili bazu od preko 10.000 naših loyaliti korisnika.

revita Foto: Arhiva Revita
  • U današnje vreme menjaju se modeli rada, ali i ponašanje samih radnika, odnosno, zdravlje stavljaju na prvo mesto - kako odgovarate na ta nova pitanja, da li ima promena u osmišljavanju nekih proizvoda za posebno tu namenu?

- Nama su zaposleni najvažniji deo kompanije. Prilagođavanje uslova rada, kao i brige o zaposlenima su prioritet svim kompanijama koji žele dugoročan razvoj i rast.

Uvidevši te promene, pokušaćemo da ponudimo kompanijama poseban pristup korišćenju Revite na poslu, kako bi omogućili zaposlenima konzumaciju ovog napitka u toku radnog vremena umesto dosadašnjih klasičnih napitaka i time utiču na poboljšanje imuniteta zaposlenih, a s druge strane smanje broj dana bolovanja jer je grip jedan od osnovih uzroka otvaranja bolovanja od strane zaposlenih.

  • Koji je vaš savet, kako da očuvamo imunitet tokom zime, ali i tokom cele godine? Naročito u radnom okruženju?

- Najbitnija stvar za zdrav imunitet je izbalansirana ishrana i piće i o tome treba voditi računa. Zdrav imunitet se gradi vremenom, pa je neophodno voditi računa svakodnevno, a ne samo kada dođe do njegovog narušavanja.

Vodite računa da svaki dan negujete svoj imunitet kroz redovnu i izbalansiranu ishranu i preventivno delujte na njega sa dve čaše Revite dnevno.

Video: Daniel Akerman meri sreću i zadovoljstvo radnika: Ovako će izgledati Balkan u narednih 5 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    23. januar 2023 | 18:23

    Osnovni razlog odlaska na bolovanje je plata minimalac, bolje dzabe lezati kod kuce nego dzabe raditi, povecajte minimalac na 50000 din, pa vidite hoce li biti i koliko odlaska na bolovanje

  • peki

    23. januar 2023 | 17:40

    a ja mislio Corona pa da se ovi sto su se bockali BODU jos koji put

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>