• 1

"Odbili su me na 24 fakulteta, a onda sam u Intelu napravio posao budućnosti": Priča Branislava Vajdića

Da bi čovek uspeo mora da ima jedan fokus, sem ako niste Elon Musk", rekao je Vajdić

  • 1
Mobilni telefon grafika biznis berza Foto: Shutterstock

Kako sam izabrao na koji fakultet da idem? Mene su odbili sa svih 24 fakulteta na koja sam konkurisao, ali samo jedno pismo je bilo potpisano penkalom. I ja sam odlučio da idem tamo jer sam shvatio da su ti ljudi verovatno najozbiljnije gledali moju prijavu, sva ostala pisma su bila nepotpisana ili su imala samo pečat. I tako sam ja seo u avion da idem u Minesotu.“

Ovo je tek početak priče Branislava Vajdića koji je dizajnirao Flash Memory i Pentium računare, a potom napravio novu firmu koja je listirana na NASDAQ, i na čijem je čelu.

„Prvi komentar kad smo predstavili Flash Memory uređaj, od mog šefa u Intelu je bio da taj Flash nikom ne treba, da će biti skupa izrada... Devet meseci kasnije, dolazi isti šef u moj office, sav nasmejan i tapše me po ramenu i kaže idemo u conference room. Ulazimo, a tamo Andrew Grove koji je bio CEO kompanije, jedan od osnivača i legendarna figura i odjednom nam svi čestitaju i kažu „Flash ima veliku budućnost“. Ja sam postao menadžer preko noći", prenosi Blic Biznis. 

„Moja priroda nije da ne radim ništa. Ja sam sebe na nekin način forsirao da godinu dana ne radim ništa (posle napuštanja Intela), putovao sam po svetu, zadovoljio sam se svega i vratio se. Sećam se to je bilo leto 2011. godine i rekao sebi moram početi nešto da radim, godinu dana sam bio van svega, jednostavno mala depresija, ne znam šta ću sa sobom. Onda sam počeo da budem konsultant za male kompanije.“

„Da bi čovek uspeo mora da ima jedan fokus, sem ako niste Elon Musk", rekao je Vajdić u u podkastu razgovarajući sa Radetom Rakočevićem, direktorom i osnivačem Senzal capital Beograd, stručnjakom za berze i investitorom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>