• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Put do uspešnog preduzetnika" Korisna obuka nezaposlenih završena na Voždovcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom obuke polaznici su se informisali o državnim subvencijama za pokretanje sopstvenog biznisa i samozapošljavanje

  • 0
Obuka za nezaposlene Voždovac Foto: Opština Voždovac

Uručenjem sertifikata danas je završena dvodnevna obuka za nezaposlene "Put do uspešnog preduzetnika", koju je organizovala voždovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac.

Sertifikate su uručili član Veća Opštine Milan Mratinković, koji je svoje pozitivno preduzetničko iskustvo podelio sa polaznicima obuke i poželeo im uspeh u samostalnom radu i pomoćnik predsednika Opštine Voždovac Milijan Andrić.

Prisutnima se obratio i član gradskog Veća Vuk Mirčetić prema čijim rečima Voždovac godinama unazad može da se pohvali dobrim rezultatima koji pokazuju da se nezaposlenost smanjuje.

Rukovodilac Nacionalne službe za zapošljavanje Voždovac Željka Zelenović Vuković se zahvalila Opštini na odličnoj dugogodišnjoj saradnji i pozvala prisutne da dođu u filijalu NSZ i iznesu svoje utiske, predloge i sugestije.

Tokom obuke polaznici su se informisali o državnim subvencijama za pokretanje sopstvenog biznisa i samozapošljavanje, sa posebnim akcentom na izradi poslovnog plana. Cilj obuke je da polaznici provere opravdanost svoje poslovne ideje, sagledaju prednosti i rizike preduzetništva i informišu se o postupku registracije firme i aktuelnim zakonskim propisima. Sa dobijenim sertifikatom polaznici, kao budući preduzetnici, stiču uslov za bespovratna sredstava za samozapošljavanje kod NSZ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>