• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi CEO Starbaksa radiće i smene: Kakve zaključke je doneo dok je bio barista?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Laksman Narašiman rekao je da radnici imaju pravo da se sindikalno udružuju

  • 0
Starbaks čaša Foto: Shutterstock

Novi izvršni direktor Starbaksa, Laksman Narašiman planira da ostane u kontaktu sa izvršnim direktorom na odlasku Hovardom Šulcom - ali biće jasno ko je glavni, rekla su obojica za Washington Post.

- Postoje stvari u kojima će njegova pomoć biti korisna. Svetu su, međutim, potrebne kutije i linije. Postoji samo jedan CEO, i to sam ja - rekao je novoimenovani CEO u intervjuu.

Gospodin Narašiman, koji je zvanično došao na funkciju 20. marta, prethodno je mesecima istraživao poslovanje najvećeg svetskog lanca kafe, a to je uključivalo i rad u različitim kafićima.

- Starbaks ima previše različitih šolja i poklopaca na primer. Bilo mi je zapanjujuće koliko ih imamo, treba da postanemo disciplinovaniji - priča CEO.

Laksman planira jednom mesečno da radi sa baristama u različitim Starbaks lokalima kako bi uvideo zašto je nekada toliko oteževajuće "da kupac dobije jednostavnu šolju kafe".

 

Planira da odradi pola smene, a očekuje i od drugih viših lidera da to učine.

- Moramo da pronađemo način da osiguramo da se slušamo međusobno i ostajemo povezani - rekao je Narašiman.

Starbucks se bori sa sindikalnim pritiskom među nekim američkim baristima. Otprilike 3% od 9.300 prodavnica lanca u SAD glasalo je za sindikalno udruživanje u proteklih 18 meseci.

U intervjuu za WSJ, novi CEO je rekao da radnici imaju pravo da se sindikalno udružuju i da će nastaviti direktno da razgovara za zaposlenima o njihovim brigama.

Narašiman dodaje da lanac kafeterija treba da učini više da bi saslušao bariste i odgovorio na njihove primedbe.

Video: Bili smo u Italiji: Ovako se pravi čuvena kafe Vergnano koja postoji 140 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>