• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"On je čovek od koga treba učiti": Od bruklinskog dečaka do prvog repera milijardera

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Investiram samo u one poslove koje razumem, umesto u one koji su najpopularniji", objasnio je Džej Zi svoju strategiju

  • 0
Jay Z, Džej Zi

Foto: Tanjug/AP

Reper Džej Zi proglašen je 2019. godine za prvog milijardera u svom biznisu, a čini se da ni četiri godine kasnije nema naznaka da njegovo bogatstvo prestaje da raste.

Prema najnovijim procenama Forbsa, njegova neto vrednost procenjena je na 2,5 milijardi dolara prenosi Cnbc.

Pored muzike, na putu do najbogatijeg repera, pomogao mu je i udeo u šampanjcu Armand de Brignac i  konjaku D'Usse, čija je vrednost u to vreme procenjena na više od 400 miliona dolara, kao i različite investicije u nekretnine u Njujorku i Los Anđelesu.

Takođe, njegovo bogatstvo "poraslo je poput balona" u prethodnih nekoliko godina, delom zahvaljujući njegovoj kompaniji za zabavu Roc Nation, prodaji servisa za striming "Tidal", kao i brojnim investicijama u kompanije poput Ubera.

Forbes je procenio njegovu neto vrednost na 1,4 milijardi dolara prošle godine.

- Čak i u godini bez turneje i izdavanja albuma, Džej Zi dobija milione od njegovog šampanjca i konjaka - napisao je Forbes tada.

Njegovo bogatstvo inače ga dovodi na 1.210 mesto najbogatijih na svetu.

Pre više od jedne decenije legendarni investitor Voren Bafet razgovarao je sa reperom i tada je rekao da će mladi ljudi tražiti savet od Džej Zija za investiranje.

- Džej predaje u mnogo većoj učionici nego što ću ja ikada predavati. Za mladu osobu koja odrasta, on je momak od koga treba učiti - rekao je Bafet.

Džej Zi je u tom razgovoru uporedio svoj pristup muzičkoj karijeri sa Oracle of Omaha strategijom investiranja samo u one poslove koje razume, umesto u one koji su najpopularniji.

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>