• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

10 najboljih profesija za rad od kuće: Na ovim poslovima radnici su najsrećniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rezultati sugerišu i da će, s obzirom na njegovu popularnost, rad na daljinu verovatno ostati

  • 0
španija, odmor Foto: Shutterstock

Nije novost da je rad od kuće tokom i nakon pandemije bio popularan za mnoge radnike, ali nije bio ni najsrećnije rešenje za svaku profesiju.

Glassdoor je nedavno anketirao radnike kako bi utvrdio koliko im je rad na daljinu važan kao prednost i kako zaposleni na različitim nivoima radnog staža i različitim zanimanjima gledaju na svoja iskustva rada od kuće.

Generalno, istraživanje je pokazalo da je mogućnost rada od kuće među tri najveće prednosti za više od dve trećine (68%) ispitanika. Rad na daljinu je po popularnosti zaostajao za samo nekoliko procentnih poena iza godišnjeg odmora i plaćenog slobodnog vremena, što je 71% ispitanika smatralo važnim, i zdravstvenog osiguranja, koje je za 69% ispitanika bilo među prva tri faktora zadovoljstva.

Rad od kuće – ili skraćeno WFH (Work From Home) – posebno je bio hit za nekoliko specifičnih profesija, prema Glassdoor anketi.

Evo 10 najboljih profesija, rangiranih prema tome koliko su zaposleni bili zadovoljni radom od kuće:

- Socijalni radnik

- Korisnička podrška

- Podrška za proizvode

- Direktor podružnice

- Predstavnik prodaje

- Tehnička prodaja i podrška

- Osiguranje kvaliteta

- Menadžment konsalting

- Account Executive (marketinške agencije)

- Underwriter u sektoru osiguranja

Možda nije iznenađujuće da su početnici najmanje zadovoljni radnim pozicijama na daljinu, što je rezultat koji dolazi možda zato što se ti radnici bore da se povežu sa drugim kolegama ili dobiju onoliko komunikacije od supervizora kao i njihove kolege u kancelariji. Nasuprot tome, oni koji su bili na izvršnim funkcijama bili su najzadovoljniji što su radili van kancelarije.

Rezultati sugerišu i da će, s obzirom na njegovu popularnost, rad na daljinu verovatno ostati i da će kompanije koje žele da zadrže najbolje radnike, morati da im ponudi takvu opciju radnog angažmana, posebno na višim pozicijama.

Video: Kristinin posao je da procenjuje talente: Evo kako prepoznaje da li ste pod stresom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>