• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elena je proglašena za najboljeg šefa kuhinje na svetu: U početku nije ni želela da se bavi ovim poslom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrata svog restorana, koje nosi specifično ime "Rosseta", otvorila je 2010. godine

  • 0
Elena Reygadas Foto: Zuma Press / Profimedia

Meksikanka Elena Rejgadas proglašena je za najboljeg šefa na svetu od strane 50 najboljih svetskih restorana.

- Kao ključna osoba iza jednog od najslavnijih restorana u Meksiko Sitiju, Elena Rejgadas provela je dugo vremena razmišljajući o tome kakva bi trebalo biti uloga kuvara u 21. veku. Njeno duhovno preispitivanje dovelo ju je ne samo do toga da u svojim jelovnicima u restoranu Rosetta odražava bioraznolikost Meksika i njegove bogate kulture već i do razvoja inicijativa koje pomeraju granice onoga što restoran može biti u modernom svetu - navode.

Zanimljivo je da ova četrdesetsedmogodišnjakinja isprva nije ni želela da bude kuvarica. Naime, prvobitno je studirala englesku književnost na Nacionalnom autonomnom univerzitetu.

Kasnije se upisala na Francuski kulinarski institut u  Njujorku, i sve je manje više istorija. Radila je neko vreme i sa italijanskim kuvarom Đorđom Lokatelijem u Londonu, a zatim se nakon rođenja prve ćerke vratila u Meksiko.

Elena Reygadas Foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP / Profimedia

Vrata svog restorana, koje nosi specifično ime "Rosseta", otvorila je 2010. godine, a posebnu pažnju posvetila je odabiru nameštaja, koji je nabavljala na sajmovima korišćene robe.

S obzirom da je veliku pažnju posvećivala testu, odnosno hlebu, dve godine kasnije proširila je svoj restoran i otvorila pekaru, u kojoj svaki dan uživaju njeni sugrađani.

Elenin restoran nalazi se u 50 najboljih restorana u Latinskoj Americi, dok zauzima 60 mesto najboljih svetskih restorana za 2022. godinu piše Jutarnji.hr.

Prošle godine, Rejgadas je pokrenula i stipendiju pod nazivom "Beca Elena Reygadas" sa ciljem podsticanja mladih žena na meksičkom selu za nastavak karijere u kulinarstvu.

(Telegraf Biznis)

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>