• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fakultet za strane jezike – Znanje, stručnost, kreativnost

Vreme čitanja: oko 2 min.

Inovativni pristupi u nastavi, plodonosna međunarodna saradnja i značajna priznanja za izdavačku delatnost

  • 0
Alfa BK Univerzitet

Foto: Promo/ Marko Arsić/ Arhiva Alfa BK Univerziteta

Kreativni, praktični, inovativni i autentični pristupi, kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima, specifičnosti su Fakulteta za strane jezike – prvog privatnog fakulteta za filološke studije u našoj zemlji. Međunarodno priznata diploma i dugogodišnja saradnja sa inostranim obrazovnim institucijama omogućavaju našim studentima da nađu posao i nastave postdiplomske studije u različitim delovima Evrope i sveta.

Pored teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti engleskog jezika, metodike nastave, književnosti i studija kulture, kompetentni profesori i saradnici podstiču i razvijaju kod studenata sposobnosti za timski rad, kreativnost, fleksibilnost i ostvarivanje kvalitetne komunikacije. Cilj studijskog programa je da omogući studentima da steknu znanja i veštine za obavljanje poslova u domenu obrazovanja, prevodilaštva, kulture, izdavaštva, odnosa sa javnošću, međunarodne saradnje i svim oblastima koje zahtevaju profesionalni profil stručnjaka za engleski jezik, književnost i kulturu.

Sadržaj i struktura studijskog programa usklađeni su sa savremenim tokovima u proučavanju jezika, književnosti i kulture. Nastava se odvija na interaktivan i dinamičan način, u malim grupama, čime se postiže maksimalan učinak u nastavnom procesu. Fakultet za strane jezike organizuje i brojne vannastavne aktivnosti, kreativne radionice, prevodilačke sekcije i gostujuća predavanja, na kojima studenti imaju mogućnost da razvijaju svoje talente i steknu dodatna i šira znanja.

Alfa BK Univerzitet logo

Foto: Promo/ Alfa BK Univerzitet

Veliku pažnju posvećujemo izdavačkoj delatnosti, koja se odvija u nekoliko pravaca. Nova edicija značajnih naučnih monografija naših profesora, pod nazivom edicija "Novi vidici", pokrenuta je 2014. godine. Od 2012. godine, kao rezultat tradicionalnih godišnjih naučnih skupova, gde nastojimo da povežemo istraživače iz različitih naučnih i obrazovnih centara i zemalja, objavljeno je 12 publikacija. Fakultet od 2009. godine izdaje Reči: časopis za jezik, književnost i kulturu, koji je kategorizovan kao naučni časopis (M52) i uvršten u ERIH PLUS listu, uglednu bazu evropskih naučnih časopisa za humanističke i društvene nauke. Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija već četvrtu godinu zaredom pozitivno vrednuje Reči i uplaćuje sredstva za sufinansiranje na osnovu kvalitetnih radova i poštovanja naučnih standarda po svim složenim pitanjima uređivanja. Posebno zadovoljstvo nam je da u našim publikacijama obezbeđujemo prostor gde mladi istraživači mogu izložiti rezultate svog rada.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>