• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Suzana je profesionalni tester viskija i trudna je: "Zabrinuta sam šta će biti sa mojom karijerom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna od pet majki iskusi diskriminaciju u trudnoći na radnom mestu

  • 2
Susannah Skiver Barton Foto: Facebook/Susannah Skiver Barton

Tipična pića za radni dan većine ljudi uključuju nekoliko šoljica kafe ili čaja, vodu i možda energetsko piće, ako se osećaju usporeno. Izbor Suzane Skiver je malo drugačiji: svakog dana na njenom stolu možete pronaći Džek Danijels, Glenvilvet i mnoge druge viskije.

- Često se šalim da pijem za život, ali istina je nijansiranija.

- Kao slobodni pisac i kritičar fokusiran na žestoka pića, posebno na viski, dosta često točim alkohol usred dana, ali to nije za piće. Veliki deo mog posla je degustacija — rigorozan proces procene koji počinje njuškanjem (mirisom) viskija pre nego što se otpije i, obično, pljune u šolju - pojašnjava ona.

Kako navodi, to ne znači da je u alkoholisanom stanju na svom poslu, kako bi neki pomislili, jer u suprotnom ne bi imala posao.

- Ali piće je nezaobilazan aspekt mog posla. I to je moju odluku da imam bebu učinilo komplikovanom - ispričala je Suzana u svom autorskom tekstu za Biznis Insajder.

Ona objašnjava, da se kao i mnoge žene, plašila uticaja koji će trudnoća imati na njenu karijeru, što je osnovana zabrinutost, jer je jedna od pet majki iskusila diskriminaciju u trudnoći na radnom mestu, prema Bipartisan Polici Center.

Trenutno radi od kuće, i priznaje, krije trudnoću.

- Kada sam se vratila redovnoj degustaciji, kao kritičar, sve sam pljunula - nešto što sam već radio većinu vremena. To nije uticalo na moju sposobnost da procenim kvalitet i karakteristike viskija; ako ništa drugo, moje novo poboljšano čulo mirisa je bilo blagodat za ceo proces degustacije - dodaje.

Suzan ne krije da se i dalje plaši da će njena profesionalna reputacija biti pogođena, kao i da će izgubiti pristup izvorima i mogućnosti, ali kako kaže ,,ova beba će se roditi bez obzira da li pričamo o tome ili ne".

- I kada se to desi, proslaviću uz porciju dobrih stvari - zaključila je.

(Telegraf Biznis)

Video: Multipotencijalisti vs. multitaskeri, šta ste vi? Aleksandra Petrovski, Kako si na poslu #74

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • As

    16. septembar 2023 | 12:08

    Testeri ne piju oni mućkaju u ustima i isplj. Ova ni ne zna šta testeri rade!

  • Hm

    16. septembar 2023 | 11:29

    Kako se ne napiju ?Meni je dovoljna casa zestine i padoh pod sto.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>