• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milioner prozvan zbog sramne poruke: "Nezaposlenost treba da skoči kako bi radnici cenili to što rade"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 2

Tim Gurner, koji se bavi razvojem nekretnina, suočio se s kritikama zbog svojih komentara o građevinskim radnicima koji su "plaćeni da ne rade mnogo" i ekonomiji zemlje koja zahteva ekonomsku "bol".

Gurner, koji je izvršni direktor luksuzne građevinske kompanije Gurner Group, govorio je u utorak na The Australian Financial Review's Property Summitu.

"Mislim da je problem koji smo imali to što su ljudi odlučili da zapravo ne žele toliko da rade tokom covida, a to je imalo veliki problem kroz produktivnost. Radnici su definitivno smanjili produktivnost. U poslednjih nekoliko godina plaćeni su mnogo, ali ne i previše, i moramo videti da se to promenilo ", rekao je.

Gurner je skandalozno dodao da ljude treba podsetiti da rade za poslodavca, a da nije obrnuto.

"Po mom mišljenju, moramo videti bol u ekonomiji. Mislim, došlo je do sistematske promene u kojoj radnici osećaju da je poslodavac izuzetno srećan što ih ima, a ne obrnuto", kazao je Gurner.

Rekao je da treba doći do rasta nezaposlenosti od 40-50 posto.

Australijska centralna banka priznala je da će u svom planu za smanjenje inflacije preduzeća biti pritisnuta, a nezaposlenost porasti.

Banka je rekla da je prognoza da će se stopa nezaposlenosti povećati na 3,75 posto do kraja ove godine i 4,25 posto do sredine 2025. godine.

Predsednik udruženja lekara Steve Robson nazvao je Gurnerovu izjavu o nezaposlenosti "neodgovornom od koje zastaje dah".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    14. septembar 2023 | 16:45

    Bolest koja napreduje i polako ceo zapad postaje tog stava a mi ih pratimo...

  • Toroncanin

    2. oktobar 2023 | 14:13

    Tu nema ni "N" od nezaposlenosti. U Torontu je nezaposlenost 6.5%. Ja sam u zadnjih 5god radio samo 1god

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>