• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od menadžera u Meku do direktora poznatog lanca kafe - restorana: Kao dete, ručak u njemu smatrao luksuzom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hristou je za Tajms ispričao da je odrastao kao sin taksiste, što je značilo da su se ručkovi u Pretu smatrali luksuzom

  • 0
Pano Christou Foto: Tom Stockill / News Licensing / Profimedia

Karijerni put na LinkedIn-u Panoa Hristoa, generalnog direktora britanskog lanca hrane i kafe "Pret a Manger", postao je viralan preko noći na Tviteru.

Skrinšot, koji pokazuje njegov devetnaestogodišnji uspon na vrh, dostigao je preko 3 miliona pregleda na platformi prenosi Business Insider.

- Postoji mnogo razloga zašto ne treba da pretite detetu da će "možda završiti u Mek Donaldsu". Ali ovo je posebno - stoji u jednom od komentara.

Naime, gospodin Hristo je, pre nego što se 2000. godine zaposlio u gore pomenutom britanskom lancu, radio u Mek Donaldsu.

Drugi korisnik je istakao da su izvršni direktori Volmarta i Best Baj-a imali slična putovanja. Naime, izvršni direktor Valmarta Doug McMillon prošao je put od istovara kamiona za kompaniju, kao tinejdžer, do izvršnog direktora kompanije 2014.

Prošle godine, Hristou je za Tajms ispričao da je odrastao kao sin taksiste, što je značilo da su se ručkovi u Pretu smatrali luksuzom.

LinkedIn studija iz 2018. godine, koja je obuhvatila preko 12.000 profila generalnih direktora, pokazuje da su njihovi najčešći prvi poslovi bili na poziciji softverskog inženjera, konsultanta ili analitičara.

Kao i da 80 odsto izvršnih direktora dolazi izvan kompanije. Utoliko je priča Panoa Hristoa snažnija.

Finanšl Tajms je u julu prošle godine objavio da je Hristou dobio više od 4 miliona funti, ili preko 5 miliona dolara, u 2021. godini.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>