• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branka kupila mašinu za šivenje, konce i postala preduzetnica: Iskoristila priliku za zapošljavanje Romkinja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Želja da se bavi ovim poslom pojavila se kada je shvatila da nema drugog izlaza, da je ovaj posao jedino što ume i zna da radi jer je završila srednju tekstilnu školu, a ima i radnog iskustva u toj oblasti

  • 2
Branka Bošnjaković Foto: Aleksandar Nedeljković

Branka Bošković iz Bezdana, uspešna je mlada žena koja je preko pokrajinskog konkursa i projekta "Poboljšanje zapošljivosti Romkinja u 5 opština AP Vojvodine” pokrenula sopstvenu delatnost. Otvorila je zanatsku krojačku radnju i postala preduzetnica.

Branka je od novca koji je dobila od države kupila mašinu za šivenje i repro-materijal - konce, igle, štof, razne druge sintetičke materijale....

Želja da se bavi ovim poslom pojavila se kada je shvatila da nema drugog izlaza, da je on jedino što ume i zna da radi jer je završila srednju tekstilnu školu, a ima i radnog iskustva u toj oblasti.

Šansu je videla za dobru zaradu zato što u Bezdanu ne postoji nijedna druga krojačka radnja, njena je jedina, a potražnja za krojačkim uslugama je velika, pa stanovnici ovog mesta putuju u Sombor kada im je potreban krojač.

Zbog toga smatra da će imati posla, a samim tim i mogućnosti da ostvari planove.

Branka Bošnjaković Foto: Aleksandar Nedeljković

Branka sa porodicom u Bezdanu živi 15 godina.

Ističe da joj je veoma bitna podrška roditelja, da bez njih ne bi uspela u ovome. Mnogo je važno da roditelji daju podršku na putu ka zapošljavanju i napredovanju svoje dece, ističe ona.

- Roditelji i institucije mogu da obezbede šansu za bolji život ako osoba jasno zna šta želi i trudi se da to i ostvari. To je ono što svi možemo da naučimo u svojim porodicama. Porodice su u procesu sazrevanja svoje dece najvažnije, naročito kod pripadnika romske zajednice. Tu je uloga porodice ključna – rekla je na kraju Branka Bošković.

Baneri Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

(Telegraf.rs /A. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>