• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preko programa "Moja prva plata" RFZO zaposlio 72 mladih: Učešće se nastavlja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijavilo se više od 600 kandidata

  • 0
Mladić na laptopu, rad, Posao, zaposleni Foto: Shutterstock

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) zaposlio je u filijalama i ispostavama širom Srbije 72 mladih koji su prošli obuku u okviru programa "Moja prva plata".

Njima je na današnjoj svečanosti ugovore o zaposlenju uručila prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO koja je istakla da je uz programe zapošljavanja najboljih diplomaca medicine i srednjih medicinskih škola - ovo još jedan državni projekat u zdravstvu koji daje šansu mladima da kroz devetomesečno stručno osposobljavanje steknu radno iskustvo i dobiju posao.

Na poziv RFZO prijavilo se više od 600 kandidata, a selekciju stručne komisije prošlo je njih 121. Obuku je završilo 89 mladih, a posao je dobilo njih 72, i oni će raditi u nekoj od 29 filijala i 135 ispostava RFZO širom Srbije.

Posao su dobili kandidati sa srednjom stručnom spremom, kao i diplomirani pravnici i ekonomisti.

Pravo učešća u ovom programu, čiji je cilj da podstakne zapošljavanje mladih, imali su mlađi od 30 godina, sa završenom srednjom školom ili fakultetom, i sa manje od šest meseci iskustva u struci i bez položenog stručnog ispita.

RFZO učestvuje i u novom ciklusu programa "Moja prva plata" i poziva sve koji ispunjavaju uslove da se preko istoimenog portala za učešće već sledećeg meseca, od 6. do 24. novembra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>