• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni Mask, ni Zakerberg: Da li znate ko je najpametniji izvršni direktor na svetu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inteligencija izvršnih direktora rangirana je na osnovu pet ključnih karakteristika

  • 0
mark zakerberg ilon mask, kolaž Ilustracija: Profimedia/Tanjug/AP

Izvršni direktor DeepMind-a Demis Hasabis rangiran je kao najpametniji izvršni direktor na svetu, ostavljajući iza zebe osnivača Mete (nekadašnjeg Fejsbuka) Marka Zakerberga, vlasnika Tvitera i Tesle Ilona Maska, kao i izvršnog direktora Gugla Sundara Pičaija.

"Hasabis, poznat po svojoj dvostrukoj stručnosti kao istraživač veštačke inteligencije (AI) i neuronaučnik, obogatio je svoje javne diskurse jedinstvenom mešavinom znanja", navodi se u izveštaju Preply-a.

Kompanija za onlajn koučing uradila je detaljnu analizu javnog govora različitih izvršnih direktora i ocenila ih na skali od 100 poena.

Inteligencija izvršnih direktora rangirana je na osnovu pet ključnih karakteristika – širina vokabulara, čitljivost teksta, kritičko razmišljanje, merenje zamršenosti rečeničnih struktura i sposobnost govornika u povezivanju svog dijaloga sa širim kontekstima prenosi Investitor.

CEO DeepMind-a nalazi se na prvom mestu sa ocenom 87,33, na drugom mestu je direktor BlackStone-a sa ocenom 4,33, dok je treće mesto pripalo izvršnom direktoru Berkshire Hathaway-a Vorenu Bafetu sa ocenom 74.

Džef Bezos je na petom mestu, Zakerberg na osmom, a najbogatiji čovek na svetu, odnosno Ilon Mask, je čak na 16. mestu.

U izveštaju se navodi da inteligencija procenjena u njihovoj studiji nije jedina odrednica uspeha u vođenju kompanije.

- Svaki lider na ovoj listi, bez obzira na svoj rezultat, pokazao je izrazite liderske kvalitete i dao je značajan doprinos svojim sektorima - zaključuje se u izveštaju.

(Telegraf Biznis)

Video: Jevrosimović: "IT industrija nije u krizi"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>