• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ženska snaga u biznisu, tehnologiji i održivosti: U susret samitu "All for All"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tema ovogodišnjeg samita je "ESG lideri - Stvaranje održivije, inkluzivnije i perspektivne budućnosti za sve nas"

  • 0
Posao, sastanak Foto: Shutterstock

Danas, 1. novembra, kao uvod u sutrašnji događaj "All for All Leadership Summit" (AFA) u Beogradu, organizuje se "Fem Health Tech Soiree", čiji je partner i domaćin Ambasada Švedske.

AFA je, inače, globalna zajednica stručnjaka iz komercijalnih, akademskih i vladinih delatnosti, posvećena ekonomskom osnaživanju žena - kroz inovacije i tehnologiju, o čemu je Telegraf Biznis pisao mnogo puta.

Verujemo da žene mogu biti izuzetni pokretači ekonomskog rasta i društvenog razvoja, posebno u oblasti digitalne pismenosti.

Inače, tema ovogodišnjeg samita je ESG lideri - Stvaranje održivije, inkluzivnije i perspektivne budućnosti za sve nas (ESG leaders - Creating a more sustainable, inclusive, and growing future for all together).

Program Samita je predviđen za period od 17 sati do 22 časa, a u planu je okupljanje uspešnih kompanija i stručnjaka iz ESG polja.

"Očuvanje životne sredine, društvena odgovornost i savesno korporativno upravljanje - postaju ključan deo biznisa i uskoro će sve kompanije morati da usklade poslovanje sa ovim standardima", kažu nam iz zajednice AFA.

Ali, kako se ne bi sve "završilo" samo na teoriji, na predstojećem AFA samitu će svoja iskustva i uspešne prakse podeliti firme koje su svoja poslovanja već uskladile sa ESG standardima.

Među govornicima biće Ekaterina Jegorova, regionalna direktorka "IKEA" i šef za održivost, Staša Stojkov Rosić, lider za održivost u "IKEA Srbija", Zoran Drakulić, vlasnik "Bioenergy point" kompanije, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora "NIS", Miloš Erić iz "PwC Srbija", potom Tamara Stančev, direktorka "Ljubex International", Ana Trifković, suosnivačica "Bifrost Bioplastic" i drugi.

Kako se AFA organizacija zalaže za jednakost polova, pogotovo u tehnologijama i na liderskim pozicijama, posebna pažnja biće posvećena temi na koji način je ESG osnova za održivu rodnu ravnopravnost. Kroz program će biti obuhvaćene i ostale oblasti kroz koje se ESG primenjuje, kao što su održivost, finansije, zelena energija, tranziciji na ekološki povoljna goriva i kanale snabdevanja, cirkularna ekonomija, ESG transformacija u malim i srednjim preduzećima, navodi se u saopštenju.

Značajan deo Samita biće posvećen i umrežavanju govornika i publike, kako bi se razmena dobrih praksi nastavila i u neformalnom delu skupa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>