• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investitor proširuje proizvodnju i traži lokaciju u Malom Zvorniku: Nova šansa za nezaposlene u ovom gradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na prvom sastanku sa rukovodstvom kompanije razgovaralo se o prostoru u industrijskoj zoni, gde je slobodno 2,5 hektara zemljišta i oko 2.000 metara kvadratnih prostora koji bi trebalo da se adaptira

  • 0
Zvorničko Jezero, Mali Zvornik Foto: Nikola Anđić

Kada su svojevremeno otkupili šest hektara zemljišta i ruinirane objekte propalog društvenog preduzeća "Gučevo" u Malom Zvorniku su imali na umu urеđenje industrijske zone na ovoj lokaciji.

Ubrzo, 2020. godine turska kompanija iz Istambula zakupila je na 25 godina oko tri hektara zemljišta i 8.000 kvadrata i otvorila fabriku tekstila.

Uskoro, ukoliko se postigne dogovor sa kompanijom "Bauwin decor" industrijska zona će zaživeti u punom kapacitetu.

- Lokalnoj samoupravi se obratilo preduzeće za proizvodnju plastične i aluminijumske stolarije "Bauwin decor" kojem je potreban prostor za otvaranje novog proizvodnog pogona. Oni uspešno posluju i proširuju proizvodnju, pa im je potrebno oko hiljadu kvadrata za proizvodnu halu i pola hektara zemljišta. Inače, ova kompanija već pet godina uspešno posluje na području naše opštine, u selu Brasina - rekli su u opštini Mali Zvornik.

Na prvom sastanku sa rukovodstvom kompanije razgovaralo se o prostoru u industrijskoj zoni, gde je slobodno 2,5 hektara zemljišta i oko 2.000 metara kvadratnih prostora koji bi trebalo da se adaptira.

Postoje i pristupne saobraćajnice, priključci za vodu i električnu energiju zadovoljavajuće snage.

- U pogonu u Brasini ova kompanija radi pet godina i zapošljava 38 radnika sa područja naše opštine. Potrudićemo se da se dogovorimo i da novi pogon otvore u našoj sredini što bi znatno unapredilo ekonomski ambijent, uvećalo prihode lokalne samouprave i smanjilo broj nezaposlenih - navode u opštini u Malom Zvorniku.

(Telegraf Biznis)

Video: Nekada princeza ringa sada srpska kraljica MMA kaveza: Nepobediva Marina o tajnama u karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>