• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imali su 12 kuća, porše i živeli luksuzno: Za dve nedelje su ostali bez ičeg, biznismen opisuje svoj krah

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova interesovanja su mu pokazala koliko je "jurio za lažnim snom" o bogatstvu umesto da se fokusirao na ono što je zaista važno

  • 0
Paul Holliday Foto: Instagram/paulholliday74

Britanski biznismen otkrio je kako je njegova porodica od luksuznog života došla do tragičnog gubitka svega za samo dve nedelje.

Pol Holidej je bio uspešan vlasnik preduzeća sa 12 kuća i poršeom, ali je ostao bez ičeg nakon globalnog finansijskog kolapsa 2008.

Nakon što je izgubio skoro sve, Pol je poveo svoju porodicu i preselio se preko sveta u Australiju, gde je pronašao novi profesionalni put i potpuno drugačiji skup prioriteta u odnosu na "razmetljive dane" kada je vozio luksuzni automobil po severozapadu Engleske.

Ova nova interesovanja su mu pokazala koliko je "jurio za lažnim snom" o bogatstvu umesto da se fokusirao na ono što je zaista važno.

Paul Holliday Foto: Instagram/paulholliday74

Još 2019. godine, otac dvoje dece rekao je za Liverpool Echo da je živeo san pre 2008. kada je sve krenulo užasno naopako.

"Sve se dogodilo tako brzo. Bila je to godina Prestonice kulture i grad je cvetao. Bilo je to još u danima razmetanja i vozio sam porše. Od toga sam došao do toga da nisam mogao da prodajem imovinu ili da oplaža hipoteke", rekao je.

Pola ovih 12 nekretnina za iznajmljivanje bilo je raštrkano po severozapadu Engleske, a on je posedovao veliku kuću sa četiri spavaće sobe u svom rodnom Kirkbiju.

Paul Holliday Foto: Instagram/paulholliday74

"Ove stvari dolaze da nas testiraju. Kada pogledam unazad, mogao sam da vidim da način života koji sam vodio ponekad nije bio previše zdrav. Bio sam u kasnim 20-im i ranim 30-im, zarađivao sam mnogo novca i živeo životnim stilom koji je išao uz to, uključujući uzimanje rekreativnih droga. Onda kada je moj posao propao, prestao sam da igram tu igru i jurim lažni san", rekao je on.

A onda je shvatio da mu novac i auto nisu donosili sreću, već porodica i voljeni.

Nakon krize Pol se sa suprugom Mel i decom preselio u Pert u Zapadnoj Australiji, gde je pronašao mirniji i srećniji život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>