• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marko Jovanović je izabran za najboljeg mladog menadžera: "Glavno merilo uspeha je rezultat tima"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kaže da je posao menadžera istovremeno i najlepši i najteži

  • 0
marko jovanović, mladi menadžer, SAM nagrade Foto: SAM

"Ovo je sigurno najvrednije priznanje koje mlad čovek može da dobije u Srbiji", istakao je Marko Jovanović za Telegraf Biznis po dobijanju nagrade za najboljeg mladog menadžera u Srbiji za 2023. godinu. Ovu nagradu sada već tradicionalno, 12. put zaredom dodeljuje Srpska asocijacija menadžera, a od Marka smo pokušali da saznamo ,,šta je to baš njega izdvojilo".

- Kao menadžer tima koji okuplja skoro 30 kolega, svestan sam da je glavno merilo uspeha zapravo rezultat tima. Mislim da je odgovornost svakog lidera da kreira nove lidere i da radi na osnaživanju ljudi koji imaju liderski potencijal. Takođe u današnjim uslovima kada radimo u vrlo dinamičnom, brzom okruženju i okruženi smo obiljem informacija, verujem da je empatija jako važna. Trudim se pristup poslu baziram na tim vrednostima i stimulišem transparentnost, otvorenu komunikaciju, hrabre odluke, preuzimanje odgovornosti i izlazak iz zone komfora - priča nam tridesetjednogodišnjak, koji je na čelu Majkrosoft biznis operacija za Adriatik regiju u kompaniji Comtrade.

Ističe da mu je pre svega drago što je dobitnik ove nagrade jer dolazi od strane najistaknutijih lidera, koji vode najveće firme naše privrede.

marko jovanović, mladi menadžer, SAM nagrade Foto: SAM

- Verujem da kolege najbolje razumeju izazove profesije i da znaju zašto je posao menadžera i najlepši i  najteži istovremeno. U tom pogledu za mene ova nagrada predstavlja zaista veliku privilegiju. Sa druge strane, vremena koja dolaze nose brojne izazove, kao što je tehnološka revolucija vođena veštačkom inteligencijom, ulazak generacije Z u poslovne tokove, uticaj makroekonomskih i geopolitičkih faktora i slično. U takvim vremenima mislim da je jako važno preneti novim mladim liderima prave vrednosti na kojima se biznis zasniva, a to su ujedno i vrednosti Asocijacije menadžera - poverenje, pouzdanost, deljenje, prijateljstvo, otvorenost ka promenama. Biti dobitnik ove nagrade za mene lično znači i preuzeti odgovornost za zastupanje ovih vrednosti i njihovo prenošenje na nove generacije - kaže on za Telegraf Biznis.

Marko je završio osnovne studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a tokom jednog semestra se usavršavao i na Norveškom Univerzitetu za nauku i tehnologiju.

- Master studije iz oblasti Elektronskog poslovanja sam završio na FON-u. Mislim da je formalno obrazovanje jako važno kao temelj i osnova svega, a da neformalno obrazovanje omogućava sticanje veština važnih za posao. Pored obrazovanja bih naglasio da je praktično iskustvo u poslu zapravo ono što pravi najveću razliku i da je važno da tokom karijere budemo otvoreni za poslove koji nas guraju van zone komfora, jer tako najviše napredujemo - zaključio je Jovanović.

(Telegraf Biznis)

Video: Ilija je sa 19 godina napustio fakultet, i počeo da razvija svoj talenat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>