• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo 36,5 odsto žena u BiH su aktivne na tržištu rada

E. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snažan privatni sektor je ključan za promovisanje inovacija i prosperiteta širom BiH, izjavila je rezidentna koordinatorka UN u BiH Ingrid Mekdonald

  • 0
Sarajevo panorama Foto: Shutterstock

BiH trenutno ima najniži procenat žena koje su aktivne na tržištu rada u jugoistočnoj Evropi, odnosno samo 36,5 odsto, zbog čega je rad na povećanju zapošljavanja žena posebno važno područje, izjavila je danas rezidentna koordinatorka UN u BiH Ingrid Mekdonald. Ona je tokom svog obraćanja na skupu u okviru globalne kampanje ''Generacija za ravnopravnost'' u Sarajevu istakla da je snažan privatni sektor ključan za promovisanje inovacija i prosperiteta širom BiH, i da ima veliki potencijal za pokretanje promena koje su potrebne za unapređenje rodne ravnopravnosti, prenosi Sena.

Mekdonaldova je čestitala svim kompanijama u BiH koje, kako je rekla, stavljaju naglasak na rodnu ravnopravnost i izrazila zadovoljsvo što će se više njih pridružiti inicijativi "Generacija za ravnopravnost".

U zvaničnom saopštenju sa skupa navodi se da su se na sastanaku okupili predstavnici privatnog sektora s ciljem isticanja doprinosa odgovornih aktera privatnog sektora podršci postizanju globalnih ciljeva rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena.

U saopštenju se dodaje i da skup organizuje Kancelarija za žene UN u BiH, uz podršku udruženja "Bit alijansa". Predstvnica Kancelarije za žene UN Džoen Bišop je istakla da je "Generacija za ravnorpavost" globalna inicijativa koju njena kancelarija predvodi u partnerstvu sa civilnim društvom, mladima, adolescentima, vladama i privatnim sektorom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>