• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Andrej otišao u Ameriku kao konobar, pa počeo da vodi kafić bez iskustva: "Ostavljali su mi bakšiš i od 400 $"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Jednog dana mi je došao menadžer i rekao da ću biti zadužen za sve", rekao je on

  • 0
konobar, Happy waiter serving food to group of cheerful friends in a pub. Foto: Freepik/drazen_zigic

Andrej Soldo je ovih dana postao viralan zahvaljujući videu na TikToku u kojem je otkrio kako je uspeo postati menadžer jednog kafića bez ikakvog iskustva. Bilo je 2022. godine kada je prvi put otišao u Ameriku i nije znao šta ga čeka. Ipak, reklo bi se da su mu se karte poklopile.

- Treblo je da budem server asistent, ali nisu se držali ugovora jer je menadžment tamo grozan pa sam morao prihvatiti sve što mi se nudilo samo da počnem da radim. Ponudila mi se pozicija bariste u kafiću što mi se nije sviđalo jer su smene bile od 6 ujutro do podne - ispričao je svojim pratiteljima.

Kako je istakao, odlučio je da prihvati posao jer će tako dobro naučiti posao, a potom, i goste koji stalno dolaze. Ubrzo, počeo je da dobija posta pohvala, što su menadžeri primetili.

- Jednog dana mi je došao menadžer i rekao da ću biti zadužen za sve, za obuku novih zaposlenih, popisivanje stvari koje treba naručiti. Pitao sam hoću li to osetiti na plati, a on mi je rekao da ću imati satnicu od 20 dolara plus bakšiš. Ljudi moji, ja sam znao izaći s više para nego server u restoranu. Ova pozicija mi je otvorila vrata svim pozicijama u tom hotelu - priseća se on.

@andrewsoldo Nisam ni slutio da bi mogao biti menadzer u Americi! Prvi put sam otisao na program i odmah na mozda najbolju poziciju. Nekad bi bolje zaradio od servera, a da sam chillao! #fyp #foryou #foryoupage #hrvatska #serbia #balkan #tiktok #workandtravel #usa #coffee #longvideo #vlog ♬ original sound - Andrej Soldo

Dok je bio menadžer u kafiću, svi njegovi prijatelji Hrvati i Balkanci su kod njega mogli piti kafu koliko su hteli, a ništa nisu trebali platiti. Radio je sve pozicije u hotelu tako da mu drugi posao uopšte nije trebao.

- Radio sam po restoranima gde mi je jedan čovek znao ostaviti i po 400 dolara bakšiša. Da se može zaraditi kao u Americi, i u Hrvatskoj bih konobarisao", ispričao je za Danas.hr Andrej Soldo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>