• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni poziv za poslodavce za realizaciju stručne prakse otvoren do 20. maja

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijavu mogu podneti poslodavci iz svih sektora, bez ikakvih ograničenja

  • 0
Radnici, zaposleni, zapošljavanje Foto: Shutterstock

Javni poziv za poslodavce za realizaciju mere stručne prakse u Pirotu, a u cilju osposobljavanja nezaposlenih iz tog grada za samostalan rad u zanimanju za koje su stekli odgovarajuće obrazovanje, kao i radi obavljanja pripravničkog staža i sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, ali bez zasnivanja radnog odnosa, otvoren je do 20. maja.

Ovaj javni poziv je objavio Grad Pirot u saradnji sa filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u tom gradu i iz gradskog budžeta za ovu meru izdvojeno je sedam miliona dinara.

Kako je navedeno u pozivu, u planu je angažovanje 17 volontera-pripravnika, od kojih je 13 sa visokom, a po dva sa višom i srednjom stručnom spremom.

Stručna praksa sprovodi se u skladu sa zakonom, odnosno u skladu sa aktom o organizaciji i sistematizaciji poslova kod poslodavca, a Grad Pirot finansira meru najduže 12 meseci.

Grad stručnu praksu finansira u trajanju do šest meseci za lica sa trećim i četvrtim nivoom kvalifikacija, do devet meseci za lica sa šestim nivoom kvalifikacija i/ili 180 ESPB, a do 12 meseci za lica sa najmanje šestim nivoom kvalifikacija i 240 ESPB.

Angažovanim licima će se mesečno isplaćivati 30.000 dinara za lica sa trećim i četvrtim nivoom kvalifikacija, 32.000 dinara za lica sa šestim nivoom kvalifikacija i/ili 180 ESPB i 36.000 dinara za lica sa najmanje šestim nivoom kvalifikacija i 240 ESPB.

Prijavu mogu podneti poslodavci iz svih sektora, bez ikakvih ograničenja, pod uslovom da imaju sedište ili registrovanu poslovnu jedinicu na teritoriji grada Pirota.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>