• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Damir se zaposlio u Nemačkoj, pa poručio: "Vozač može zaraditi kao ministar"

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Damir smatra da mnogi mogu zarađivati kao i on, a potom, oni koji su došli sa njim su odlučili da se vrate u Hrvatsku, ali samo da bi otvorili svoj biznis

  • 2
kamion zarada Foto: Shutterstock, printskrin: Youtube:Obitelj Lenart

Damir Lenart, odlučio je da se preseli u Nemačku, gde sada radi kao vozač kamiona. On redovno putem Jutjuba objavljuje video zapise putem kojih komunicira sa pratiocima, a sada je rešio i da otkrije koliko tačno zarađuje od svog posla.

Kako je rekao, njegova supruga i on mogu "samo sanjati" o takvoj zaradi u Kutini, naglašavajući kako vozači kamiona u Nemačkoj, ako pokažu da znaju posao, imaju šanse da zarade jako dobro.

Kad se odradi ceo mesec, firma zna koliko tačno treba isplatiti, a plata se isplaćuje nekoliko dana pre početka meseca, i to kroz dve uplate, prepričava.

Damir je ispričao kako je u njegovom slučaju to bilo da je 24. januara dobio 1.000 evra, a ostatak od 2.260 evra je dobio 8. februara. Isto je bilo i u mesecima kasnije, s tim da je plata zbog broja odrađenih sati varirala, a najviša je bila u junu – ukupno 3.841 evra.

U maju, navodi Damir, nije mnogo radio te je dobio nešto nižu platu, 2.845 evra.

Kako je Damir istakao, oni koji ne žele da rade, neće ni dobiti dobru platu. On smatra da mnogi mogu zarađivati kao i on, a potom, oni koji su došli sa njim su odlučili da se vrate u Hrvatsku, ali samo da bi otvorili svoj biznis, budući da su uštedeli veliki novac.

- Ispada da jedan vozač može zaraditi kao ministar u Hrvatskoj - rekao je on.

(Telegraf Biznis)

Video: Da se smrzneš: Ovo su cene proizvoda u Olimpijskom šopu, a redovi su nerealni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maca

    14. avgust 2024 | 23:17

    Nije tačno plata 2200e

  • Boban

    15. avgust 2024 | 08:15

    To je zarada sa prekovremenim radom oko 300 radnih sati i nocni rad do 06.00 ujutru.Ako bi Damir radio normalno radno vreme do 9 sati dnevno sa pauzom zarada bi bila oko 2.300 Eura. Svakako moze vise zaraditi nego u Hrvatskoj.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>