• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Želim da ih držim zatočene ceo dan": Australijski milijarder zabranjuje zaposlenima čak i da odu po kafu

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Već je zabranio rad od kuće i snažno se protivi skraćenju radne nedelje

  • 1
šef, radnik Foto: Shutterstock/Lee Charlie

Milijarder Kris Elison svojim zaposlenima je već zabranio rad od kuće a sada je rekao da ne želi ni da osoblje izlazi iz kancelarije po kafu. Generalni direktor kompanije Mineral Risorses rekao je da industrija ne može sebi da priušti da nastavi putem fleksibilnog rada i da njegova kompanija ulaže u pogodnosti u sedištu firme u gradu Pertu, u Zapadnoj Australiji, kako bi sprečila ljude da napuste zgradu.

- Želim da ih držim zatočene ceo dan. Ne želim da napuste zgradu. Ne želim da šetaju po šoljicu kafe. Pre nekoliko godina smo nekako shvatili koliko to košta - rekao je Elison tokom finansijske prezentacije.

Elison, koji je prošle godine plaćen 3,7 miliona evra, kritikovao je druge kompanije koje su dozvolile svom osoblju da radi od kuće. Njegova kompanija koja vredi oko 8 milijardi australskih dolara i zapošljava oko 5.600 ljudi, formalno je zabranila tu praksu prošle godine, uprkos široko rasprostranjenom trendu rada na daljinu od početka pandemije.

- Imam politiku zabrane rada od kuće. Voleo bih da se svi ostali uključe u to – što pre to bolje. Industrija to ne može sebi da priušti - rekao je Elison.

Takođe je sugerisao da je trend ka blažem radnom vremenu bio pogrešan.

- Sada imamo industriju koja ide ka  -zašto ne bismo napravili četvorodnevnu radnu nedelju? navikli smo se na to zbog pandemija. Ne možemo da imamo ljude koji rade tri dana a primaju platu za pet dana ili [čak] četiri dana -dodao je Elison.

Mineral Risorses je instalirao niz pogodnosti u svom sedištu.

- Sedište je mesto koje mnogi naši ljudi žele da budu i vole da rade tamo. Tamo imamo restoran, imamo i teretanu, a imamo i druge objekte koji ih drže tamo - rekao je Elison.

Kompanija je takođe otvorila jaslice, koje koštaju oko 12 evra dnevno u poređenju sa tipičnih 110 evara koliko naplaćuju drugi provajderi ove usluge, piše Gardijan.

- Dakle, još jedan razlog da dođu i uživaju u poslu: ostave decu u susedstvu. Imamo doktore i medicinske sestre, nahranićemo ih, ali mama i tata će raditi u kancelariji - zaključio je Elison.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: "U septembru će biti usvojen zakon kojim će biti ograničene kamate"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>