• 0

Zgrada za mlade naučnike u Nišu zarasla u korov (FOTO)

Godine 2008. počeo je da se gradi dom za mlade naučnike u Nišu, 11 godina kasnije zidine su obrasle u travu

  • 0

Zgrada u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, čiji temelj je postavljen pre više od decenije, a koja je prema ranijim obećanjima odavno trebalo da postane dom mladim naučnicima - zarasla je u korov.

Da je nastavak izgradnje i dalje neizvestan, kaže rektor niškog Univerziteta Dragan Antić, jer trenutno nema para za to.

Godine 2008. počeo je da se gradi dom za mlade naučnike u Nišu. 11 godina kasnije zidine su obrasle u travu, a oni koji stanuju u blizini započete zgrade kažu da je umesto niških naučnika, mnogi danas koriste kao toalet ili kontejner. Godinama nadležni obećavaju da će zgrada već sledeće godine biti useljiva.

Među njima je bio i rektor Antić, koji je 2013. godine uveravao da će mladi istraživači u svoje domove moći da se usele već naredne godine, a potom počeo sa pravdanjem zašto se to nije dogodilo.

Pravni problemi kočili su nastavak izgradnje, a rektor sada kaže da za dogradnju i opremanje nema para.

- Unazad godinama mi tražimo način da se ta zgrada završi, kroz obezbeđivanje sredstava za finansiranje radova na završetku te zgrade. To je negde 5 do 6 miliona evra i mi taj novac još nismo uspeli da obezbedimo, jer izvori koji su postojali više se ne koriste za finansiranje tih objekata. Postoji uverenje da se izgradnja nastavi, videćemo kada će to biti i na koji način će država i resorno Ministarstvo pokušati da isfinansira nastavak i završetak izgradnje - kaže Antić.

Podsetimo, kada je izgradnja počela 2008. godine najavljivano je da će stanovi biti namenjeni mladim istraživačima niškog Univerziteta koji nisu rešili stambeno pitanje, kako bi u ovoj zgradi mogli da kupe stan po nižim cenama.

(Telegraf Biznis/Juže vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari