• 0
 ≫ 

Na prodaju zloglasno ostrvo - kupite parče raja za 12 miliona $

 ≫ 

I dok je festival sam po sebi bio sramotan, Saddleback Cay svakako nije

  • 0

Ostrvo koje je korišćeno za promociju Fyre festivala prodaje se za 11,8 miliona dolara.

Reč je o privatnom ostrvu na Bahamima koje je na lošem glasu -  Saddleback Cay. Korišćeno je za promociju Fyre Festivala, a trenutno je dostupno za kupovinu.

Iako je sam festival propao, ostrvo je divno prikazano u video reklami, korišćenoj za prodaju ovog iskustva hiljadama bogatih milenijalaca.

U slučaju da niste videli dokumentarac koji je objavio Netflix vezan za prevaru koja je napravljena ovim festivalom, da podsetimo da je Fyre Festival bio “luksuzni muzički festival”, koji je pokrenuo Bili Mekfarland zajedno sa reperom Dža Rulom, a trebalo je da se održi tokom dve nedelje u proleće 2017.godine.

Agresivno promovisan na društvenim mrežama od strane influensera poput Kendal Džener, Bele Hadid i Emili Ratajkovski, festival je bio otkazan na dan kada je trebalo da počne, a milenijalci koji su platili hiljade dolara kako bi ga posetili ostali su bez svojih vrhunskih pogodnosti i performansa omiljenih umetnika. Sledeće godine, Mekfarland je bio osuđen zbog prevare, kada je dobio šest godina u zatvoru i naređenje da plati dvadeset šest miliona dolara.

I dok je festival sam po sebi bio sramotan, Saddleback Cay svakako nije. Ovo ostrvo se nalazi u najsevernijoj sekciji Exuma Cays, prostire se na površini od trideset pet hektara, ima zaštićeni zaliv, sedam plaža i dostiže elevaciju od preko trideset metara, što ga čini jednom od najviših tačaka ove destinacije. On ima i ložu od pedeset kvadrata, mada se njegova najveća vrednost pripisuje potencijalnom razvoju.

Do ostrva se veoma lako dolazi.

Ipak, baš kao i festival koji je na njemu trebalo da se održi, ovo ostrvo dolazi sa nekoliko začkoljica. Trenutni vlasnici su ga povezali sa kompanijom, pa bi kupovina ostrva takođe uključila i kupovinu čitave kompanije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>