• 1

Vile u Dubaiju najjeftinije u protekloj deceniji

Cene vila u Dubaiju pale su na najniži nivo u protekloj deceniji

  • 1

Prosečna cena kuće za jednu porodicu u atraktivnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata pala je za 24 posto u protekloj godini i sada iznosi oko 495.500 američkih dolara. Ovakva cena nije viđena proteklih 11 godina uprkos globalnoj recesiji.

Prosečna vila u Dubaiju sada se prodaje za manje novca nego što se prodavala u najmračnijim danima globalne finansijske krize koja je najteže pogodila Dubai između 2010. i 2011. godine. Cene su sada takođe niže nego u bilo kojem trenutku tokom pada cena nafte u 2015. godini.

Ujedinjeni Arapski Emirati

Foto: Pixabay.com

Samo u junu ove godine cene nekretnina u Dubaiju pale su za 15 posto u odnosu na prošlu godinu.

Iako je ekonomija Dubaija i dalje relativno snažna, a pokreće je gotovo osam miliona stranih državljana koji žive i rade u ovom gradu, stalna gradnja sprečila je porast vrednosti nekretnina. Najteže su pogođeni delovi grada s luksuznim vilama.

(Telegraf Biznis / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krkubulju

    11. avgust 2019 | 23:11

    Postaje nemoguce za zivot!Niko nece da kupuje kad se vidi da za par godina nece biti izvodljivo da se zivi na plus 55-60 stepeni a kuce onda mozes samo da ostavis pesku da je proguta...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>