• 37

Saznajemo: Beogradski "Buvljak" prodat kompaniji "Kopernikus" za 20 miliona evra

"Kopernikus" je u javnom nadmetanju pobedio kompaniju "Lidl"

  • 37

Parcela u Bloku 43 u Novom Beogradu, na kojoj se trenutno nalazi otvoreni tržni centar, popularni "Buvljak", prodata je danas kompaniji "Kopernikus" za 20 miliona evra, saznaje Telegraf Biznis.

Početna cena zemljišta površine 20.500 kvadratnih metara (2,05 hektara) bila je 14,2 miliona evra, a "Kopernikus" je na javnom nadmetanju pobedio kompaniju "Lidl".

Novi vlasnik će na parceli moći da izgradi objekte ukupne površine 65.300 kvadratnih metara. A i ranije je bilo reči o tome da će tu biti gradnja komercijalnog objekta, odnosno poslovni sadržaji ali i stambene zgrade, s tim da stambena namena može biti zastupljena najviše 80 odsto.

Svakako, za sve što se bude gradilo na ovoj lokaciji saglasnost će davati Кomisija za planove Skupštine Grada Beograda.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pored prihoda od prodatog zemljišta, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će investitoru biti obračunat u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

– Za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora, a najveću ponudu za lokaciju od dva hektara dalo je preduzeće čija je pretežna delatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada – rekao je Vesić.

Podsetimo, "Kopernikus" je krajem prošle godine prodao kablovskog operatera u svom vlasništvu, "Kopernikus teknolodži", kompaniji "Telekom Srbija" za 200 miliona evra, da bi nedugo zatim kupio televizije "Prva" i O2 za 180 miliona evra.

Nadležni su sadašnjem Buvljaku već pronašli i novu lokaciju. Podsetimo, prvo se govorilo kako će se buvljak preseliti iza Bloka 45, kod naselja Dr Ivan Ribar, ali je došlo je do promene planova pa će najveća gradska tržnica završiti iza Novog bežanijskog groblja, u neposrednoj blizini Kvantaša, odnosno "Veletržnice Beograd".

Otvoreni tržni centar sa radom je počeo 1994. godine.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nidžan

    A sad put Kantasa. Ma nije ni to lose imacemo fensi musterije a zadusnice su i onako cesto pa ce biti love ko nekad.

  • Komsija

    Pa dobio je 200 miliona, potrosio 180 i osao mu kusur od 20 miliona taman za buvljak

  • Brk

    Svaka cast gazda!Do pre 5 godina nije mogao da isplati plate jednoj maloj nikakvoj privatnoj tv stanici a sad sirokooo...Kako to majku mu?!Da li je toliko sazreo i opsmetio se,zavrsio fax pa sad zna da pravi pare ili se mozda uclanio u neku stranku?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke