• 0

Porez na nekretnine u Podgorici može biti veći za 20 odsto

Prosečna cena stana novogradnje u Podgorici u prošloj godini je iznosila 1.054 evra

  • 0
Lepa Brene, Boba Zivojinovic, stan Royal Gardens Budva

Printskrin: Youtube/SVE PODGORICA

Iznos za porez na nekretnine u Podgorici naredne godine mogao bi biti veći za oko 20 odsto u odnosu na ovu godinu zbog drastičnog rasta prosečne cene stana u novogradnji, koju je zabeležio Zavod za statistiku Monstat.

Uprava lokalnih javnih prihoda Monstatov podatak koristi kao polaznu osnovu za izračunavanje vrednosti nekretnine, koja se zatim povećava ili smanjuje u zavisnosti od zone, starosti objekta i broja bodova za kvalitet gradnje.

Lepa Brene, Boba Zivojinovic, stan Royal Gardens Budva

Printskrin: Youtube/SVE PODGORICA

Sami iznos poreza je 0,29 odsto vrednosti stana, a zatim se taj iznos može korigovati zavisno od toga da li je ta nekretnina jedina u vlasništvu tog poreskog obveznika i koliko članova domaćinstva živi u njoj.

Prosečna cena stana novogradnje u Podgorici, prema podacima Monstata, u prošloj godini je iznosila 1.054 evra i Uprava lokalnih javnih prihoda je taj iznos koristila za obračun.

Međutim, novi podaci Monstata ukazuju da je u drugom kvartalu ove godine došlo do značajnog rasta cena i da prosečan kvadrat sada košta 1.204 evra.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>