• 11
 ≫ 

Naši sportisti osvojili planine: Čitave imperije niču na najpoznatijim vrhovima

 ≫ 

Uglavnom je reč o luskuznim hotelima

  • 11
Teodosic, Pekovic, Mirotic, planine Foto: Marko Todorović/Jonathan Daniel/Getty Images

Zlatibor, Zlatar, Divčibare, Stara Planina, Kopaonik...naši sportisti ne osvajaju samo medalje i poene, već i naše planine.

Neki su se okrenuli poljoprivredi, neki kafanama, restoranima, a neki, mahom uspešni košarkaši, loptu su prebacili na planine. Tamo su već izgradili, ili grade, svoje male imperije.

DIVČIBARE, TEODOSIĆ

Pulen među njima je proslavljeni košarkaš Miloš Teodosić. On diže hotelski kompleks na Divčibarima sa 80 soba, kongresnom salom, fitnes centrom, sportskom salom, četiri terena za košarku, i po jedan za odbojku, rukomet i fudbal. Radovi su uveliko u toku, a na instagram profilu budućeg hotela piše da je otvaranje uskoro.

Teodosić se u gradnju ovog hotela upustio sa rođenim bratom. Mada su mediji pisali da su u ovom poslu i bivši fudbalski reprezentativci Dejan Stanković i Marko Pantelić.

ZLATIBOR, PEKOVIĆ

 
 
 
View this post on Instagram
Apartman P7 #info dm ili 063/344771A post shared by Apartman_Zlatibor (@apartman_vila_pekovic) on

Košarkaš Nikola Peković na Zlatiboru pravi pravu poslovnu imperiju. Poseduje luksuzan hotel, plac u samom centru Zlatibora, a uložio je nekoliko miliona evra u izgradnju luksuznih vila.

Peković na ovom terenu nije sam, i bivši košarkaš Partizana Miroslav Pecarski ima hotel, tačnije odmaralište "Sunčani breg“, dok na samom ulasku u turistički centar Zlatibora Hotel "Olimp“ drži Dragan Kićanović.

STARA PLANINA, MIROTIĆ

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Milan Branković (@brancco) on

Poznati hotel StarA sa sportskim terenom na Staroj planini, na kome se 1987. godine pripremala zlatna juniorska košarkaška reprezentacija Jugoslavije, prodat je firmi Slavinja 3 plus koja je u vlasništvu NBA zvezde Nikole Mirotića.

On je vlasnik od 2018. a plan je da se kompleks potpuno poruši kako bi se gradio kompletno novi objekat.

ZLATAR, TOPALOVIĆ

 
 
 
View this post on Instagram
U samom srcu Zlatara pronadjite mesto koje podseca na dom😊 #zlatarskizlatnik #zlatar #zapadnasrbijaA post shared by Hotel Zlatarski Zlatnik (@hotelzlatarskizlatnik) on

Željko Topalović, čuveni košarkaš šampionskih generacija Crvene zvezde i Budućnosti, otvorio je na ovoj planini hotel "Zlatarski zlatnik" koji uspešno posluje pa, prema našim saznanjima, planira gradnju još jednog.

KOPAONIK, MILOŠEVIĆ

Fudbaleri Savo Milošević i Dragan Ćirić imaju u svom vlasništvu hotel "Srebrna lisica“, a Milošević je najavio otvaranje još jednog.

Osim njih, odbojkaška legenda Goran Vujović je uložio u izgradnju hotela "Ozon“ na ovoj planini. Njemu je prijatelj u ovom poslu bio štoper Crvene Zvezde, Ljubomir Cvetković.

Poznato je i da Novak Đoković gradi na Kopaoniku, odnosno, njegova porodica.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki

    4. septembar 2019 | 17:01

    Meni nisu jasne sponzoruše koje su propustile ovakve prilike, zamisli imaš svoj hotel, ležiš na bazenu u spa i lakiraju ti nokte

  • Alo

    4. septembar 2019 | 16:41

    A obican gradjanin da trazi dozvolu dobio bi stojka.

  • Mare

    4. septembar 2019 | 18:13

    Ali Pek, koliko on troši a koliko je zaradio...da se ne lažemo ne vrti on svoju lovu. Klasična figura za znamo koga.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>