• 0
 ≫ 

"Neverland" se prodaje za 31 milion dolara, cena niža čak 70%

 ≫ 

2015. godine prodavalo se za sto miliona dolara

  • 0
Majkl Džekson Foto: AP/Tanjug

Nekadašnji ranč pokojne pop zvezde Majkla Džeksona "Neverland" vraća se na tržište za 31 milion dolara, što je dramatični popust od prvobitne tražene cene od 100 miliona dolara 2015. godine.

To je najnoviji razvoj u dugogodišnjim naporima da se proda ova imovina. Tokom 2017. godine, nakon skoro dve godine na tržištu po ceni od 100 miliona dolara, cena je smanjena na 67 miliona dolara. Nekoliko meseci kasnije skinut je s tržišta. Sada se prodaje po ceni od 31 milion dolara.

Za nekoliko dana HBO će objaviti dokumentarni film pod nazivom „Napuštajući Neverland“ u kome su detaljno opisani dvojica muškaraca koji kažu da ih je pop zvezda zlostavljao kad su bili deca. Upravnici imanja Majkla Džeksona podneli su tužbu protiv HBO-a.

Vlasnici žele da prodaju imanje jer je „vreme za novo upravljanje“.

Smešten na oko 40 milja od Santa Barbare, ranč je u vlasništvu zajedničkog preduzeća između imanja gospodina Džeksona i fonda kojim upravlja"Coloni Capital", fonda za investiranje u nekretnine.

Majkl Džeksonje platio 19,5 miliona dolara za imanje u Los Olivosu 1987. godine i živeo je tamo više od 15 godina, a za to vreme dodao je ćudljive karakteristike, kao što je cvetni sat na kojem piše "Neverland" i železničku stanicu. Te strukture ostaju na svom imanju veličine oko 2.700 ari, zajedno sa glavnom kućom od oko 12.000 kvadrata u kojoj je živeo gospodin Džekson.

Zabavni park unutar imanja više ne postoji, iako zgrada vatrogasne službe iz 1950-ih, bazen, košarkaški teren i više pansiona još uvek postoje.

Kolonija je potrošila milione na nadogradnju infrastrukture, sistema i uređenje pejzaža s ciljem prodaje imovine, ali nije izvršila velike promene, rekao je gospodin Forsit, koji je prethodno radio u Coloniju kao menadžer imovine za ranč. Naglasio je da je imanje sada poznato kao "Ranč Sicamore Vallei".

(Telegraf Biznis / www.mansionglobal.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>