• 0

Gradnja na Zlataru cveta, ali nedostaje hotel visoke kategorije. Krevet 10 evra

Ima više od 1.000 kreveta, ali nije dovoljno

  • 0

Zlatar je poslednjih godina sve vidljiviji na mapi turističkih destinacija, ali je za punu ekspanziju, osim novih sadržaja i infrastrukture, neophodno i proširenje smeštajnih kapaciteta, jer su sadašnji, sa oko 1.500 kreveta nedovoljni.

- Ohrabruje činjenica da gradnja cveta. Već do kraja 2019. prve goste primiće još nekoliko objekata u srcu turističke zone, a dodatno proširenje kapaciteta očekuje se na proleće naredne godine. Znatno je skočila cena placeva na Zlataru, a ovog leta primetan je i rast cena smeštaja i ostalih usluga u turističko-ugostiteljskim objektima.

- Tako su tokom letnjih meseci gosti za pristojan smeštaj morali da izdvoje u proseku oko 10 evra po krevetu, koliko je i koštala porcija nekih od zlatarskih specijaliteta - kaže direktor lokalne turističke organizacije Branko Pucarević.

On dodaje da u ponudi nedostaju dečja odmarališta i bar jedan hotel visoke kategorije, kako bi se na Zlatar privukli i gosti sa nešto debljim novčanikom.

Prema grubim procenama, nedostaje oko 1.000 ležajeva.

(Telegraf Biznis/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>