• 0
 ≫ 

Na prodaju 1.100 kvadrata na pola kilometra od Beograda na vodi

 ≫ 

Oglašena je prodaja podruma površine 191 kvadratni metar, kancelarije od 650 kvadrata na drugom spratu i još jedne od 247 kvadrata

  • 0

Crnogorsko Ministarstvo finansija objavilo je prodaju tri poslovna prostora u Beogradu, ukupne površine 1.088 kvadratnih metara, na lokaciji preko puta Beogradskog sajma, a aukcija je zakazana za 24. oktobar.

- Početna cena nepokretnosti iznosi 916.414,10 evra, prema izveštaju Uprave za nekretnine Crne Gore o proceni vrednosti nepokretnosti u Beogradu od 10. aprila 2019. godine - precizira se u pozivu, prenose podgoričke Dnevne novine.

U pitanju je pomeranje roka javnog poziva koji je ova institucija u ime Vlade Crne Gore prvobitno raspisala 2. septembra. Oglašena je prodaja podruma površine 191 kvadratni metar, kancelarije od 650 kvadrata na drugom spratu i još jedne od 247 kvadrata na trećem spratu objekta na Bulevaru Vojvode Mišića 37.

Crogorska država je postala vlasnik nešto više od trećine zgrade na izuzetno atraktivnoj lokaciji, samo pola kilometra od naselja Beograd na vodi, nakon stečaja Primorke iz Bara, kojoj je svojevremeno pripao deo takođe ugašenog poljoprivrednog preduzeća Uljaricacoop iz Beograda, navodi se u tekstu.

Kompanija IVN kapital je u maju prošle godine od likvidirane beogradske firme kupila preostali deo zgrade za milion evra, a zatim zatražila od crnogorske vlade da se izjasni o eventualnoj prodaji svog dela. Prvobitna procena ove nekretnine na kraju 2018. godine iznosila je 617.345 evra, ali je na osnovu novog pravilnika Vlada u aprilu revidirala iznos na više od 900.000 evra, dodaju Dnevne novine.

Pozivom na javno nadmetanje, koje će biti održano 24. oktobra u podne u Ministarstvu finansija, dalje se precizira da učesnici aukcije mogu biti svi zainteresovani domaći i strani građani i kompanije, uključujući i konzorcijume, koji otkupe dokumentaciju za 1.500 evra, potpišu izjavu o čuvanju poverljivosti podataka i uplate depozit od još 45.820 evra.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>