Zbog surovosti nekih ljudi, Airbnb će morati da menja neke stvari

Airbnb je naveo da zarobljene životinje prolaze kroz mučan period treninga kako bi u nekom trenutku mogli da imaju mirnu interakciju sa ljudima

Nakon rada sa PETA-om, međunarodna kompanija Airbnb odlučila je da napravi velike promene kada je u pitanju njena politika ponuda. Mere koje će ova kompanija da preduzme u cilju zaštite divljih životinja je da se na njenom sajtu više neće naći ponude koje uključuju jahanje slonova, plivanje sa delfinima i foto-snimanja sa mladuncima tigrova.

Na Airbnb-u je moguće naći različite ture i atrakcije sve zavisi od toga na kojoj se destinaciji nalazite. Te ture dizajnirali su lokalni stručnjaci, ali će sada doći do promena, objavila je PETA.

Kada je reč o slonovima, Airbnb je naveo da zarobljene životinje prolaze kroz mučan period treninga kako bi u nekom trenutku mogli da imaju mirnu interakciju sa ljudima. Obično su ti slonovi vezani i premoreni.

Na poznatim turističkim destinacijama u Indiji i na Tajlandu, odgajivači uzimaju bebe slonove od majki, vežu ih i udaraju toliko silno da se često može čuti njihova rika. Zlostavljači imaju nameru da "razbiju duh mladih slonova" kako bi oni bili mirniji prema turistima.

Takođe, mere se odnose i na morske životinje (na primer ulaznice za Morski svet), te više neće da bude reklamirano plivanje sa delfinima.

(Telegraf.rs)

Tagovi: AirBnB, Delfini, Indija, PETA, Slonovi, Tajland, Životinje, Zlostavljanje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
 • S
  samo ja

  Slazem se i podržavam, jadne životinje.

 • Z
  Za

  Podrzavam AirBnb.

 • S
  Srbenda

  Ne kazu za dzabe batine su iz raja izasle!