• 3

Zbog surovosti nekih ljudi, Airbnb će morati da menja neke stvari

Airbnb je naveo da zarobljene životinje prolaze kroz mučan period treninga kako bi u nekom trenutku mogli da imaju mirnu interakciju sa ljudima

  • 3

Nakon rada sa PETA-om, međunarodna kompanija Airbnb odlučila je da napravi velike promene kada je u pitanju njena politika ponuda. Mere koje će ova kompanija da preduzme u cilju zaštite divljih životinja je da se na njenom sajtu više neće naći ponude koje uključuju jahanje slonova, plivanje sa delfinima i foto-snimanja sa mladuncima tigrova.

Na Airbnb-u je moguće naći različite ture i atrakcije sve zavisi od toga na kojoj se destinaciji nalazite. Te ture dizajnirali su lokalni stručnjaci, ali će sada doći do promena, objavila je PETA.

Kada je reč o slonovima, Airbnb je naveo da zarobljene životinje prolaze kroz mučan period treninga kako bi u nekom trenutku mogli da imaju mirnu interakciju sa ljudima. Obično su ti slonovi vezani i premoreni.

Na poznatim turističkim destinacijama u Indiji i na Tajlandu, odgajivači uzimaju bebe slonove od majki, vežu ih i udaraju toliko silno da se često može čuti njihova rika. Zlostavljači imaju nameru da "razbiju duh mladih slonova" kako bi oni bili mirniji prema turistima.

Takođe, mere se odnose i na morske životinje (na primer ulaznice za Morski svet), te više neće da bude reklamirano plivanje sa delfinima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke