• 0

Kuće kao iz bajke država daje u zakup, frapiraće vas neverovatno niska cena

Možete posle isteka zakupa da radite s građevinom šta želite

  • 0
ALEXANDER GATE IN ST. PETERSBURG

Foto: Wikipedia/Екатерина Борисова

Rusija je stavila nekretnine iz 19. veka u Sankt Peterburgu na tržište da bi ih spasila od propadanja. Cena za njihovo iznajmljivanje? Jedna rublja (0,014 evra).

Nekoliko programa po nazivom "kuća za rublju" pokrenuto je širom zemlje u nameri da se spasu istorijske zgrade koje su prilično ruinirane.

Kada gradske vlasti stave zgradu na aukciju, investitori mogu da je iznajme ili otkupe po povoljnim uslovima ako pristanu da obnove strukturu, piše u publikaciji Strelka Mag.

Pobednici aukcija obično pristaju na zakup u trajanju od 49 godina. Kada je restauracija završena, novi vlasnici mogu da pretvore zgrade u hotele, prodavnice i kafiće, a plaćaće i dalje jednu rublju godišnje.

Evo jednog od pet objekata koji se trenutno mogu unajmiti za 1 rublju - ili manje od 0,01 dolara:

Alexandrovsky Vorota, St. Petersburg

 

Reč je o građevini, zapravo kapiji koja je sagrađena 1806. godine u Okhti i dobila je ime po caru Aleksandru I, koji je posetio lokaciju nakon velike eksplozije baruta.

Aukcija za to mesto biće održana 17. oktobra. Prema programskim pravilima, zakupac će objekat obnoviti za sedam godina i nakon toga moći da plaća zakup od jedne rublje po kvadratnom metru godišnje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>