• 3
 ≫ 

Pančevo je novi Zemun, samo jeftiniji: Kvadrat čak i za manje od 200 evra

 ≫ 

Zanimljive cifre

  • 3
Grad Pancevo

Foto: Wikipedia/Dungodung

Na osnovu najmanje tri kupoprodajna ugovora za nepokretnosti u pojedinim gradskim zonama tokom prvih 9 meseci ove godine Gradsko veće Pančeva utvrdilo je prosečnu cenu nekretnina a pre nego ih odlukom potrvdi Skupština grada Pančeva – odluka je od 18. oktobra na javnoj raspravi.

U prvoj zoni, što bi značilo u samom gradskom jezgru, cene metra kvadratnog kreću se od 33,9 hiljada dinara po kvadratu za garaže, do 81,7 hiljada dinara za stanove.

"Prva zona i sam centar po izgledu najviše podseća na Zemun, a budući da je na istoj razdaljini Pupinov most, to vam dođe kao da živite u Zemunu, samo s druge strane reke", reći će vam Pančevci.

Grad Pancevo

Stara pivara; Foto: Wikipedia/Dekanski

I nije da nisu u pravu. U Zemunu se novogradnja ovih dana prodaje za 1.500 evra po metru kvadratnom, pa tako za mali stan treba iskeširati ozbiljnu sumu. 

S druge strane, u centru Pančeva, koji ima sve što i centar svakog grada, maksimalna cena kvadrata nove gradnje je 1.100 evra, što je cifra za luks gradnju.

Naravno, kvalitet gradnje u Zemunu i Pančevu je teško porediti.

Pančevo panorama centar grada, rikokatolička crkva

Foto: Wikipedia/Dungodung

Druga zona u Pančevu obeležena je vrednostima, od 25,5 hiljada dinara za garaže do 77,5 hiljada dinara za m2 stanova. Dok je u toj zoni vrednost metar građevinskog zemljita vredan 4,7 hiljada dinara.

Treću gradsku zonu po pitanju vrednosti nepokretnosti karakteriše raspon cena, od 46,1 za metar poslovnih zgrada, do 63,6 hiljada dinara za kvadrat stana, dok je vrednost golog građevinskog zemljišta 1,4 hiljade.

Grad Pancevo

ETŠ; Foto: Wikipedia/Marko991

Cene nepokretnosti su nešto niže u četvrtoj zoni grada Pančeva i u rasponu su od 30,2 hiljade dinara za poslovne zgrade, dok 51,1 hiljadu dinara vredni kvadratni metar stana. Građevinsko zemljište po kvadratu ovde vredi 431,5 dinara, a poljoprivredno 101 dinar.

Grad Pancevo

Sunčani sat; Foto: Wikipedia/Mickey Mystique

Peta zona je na začelju i po vrednosti nekretnina, pa je kvadrat stanova 19.9 hiljada dinara, kuće su 26,7 hiljada dinara po m2 a poslovne zgrade 21,1 hiljadu dinara. Građevinsko zemljište tu je na osnovu najmanje tri ugovora o prodaji u 9 meseci ove godine bilo vredno 424 dinara a ssumsko nepunih 90 dinara po m2.

Grad Pancevo

Narodni muzej, o kojem će sledeće nedelje biti sjajna priča na portal Telegraf.rs; Foto: Wikipedia/Mickey Mystique

Gradsko veće je utvrdilo predlog od koga će zavisiti i visina poreza, a javnost tokom javne rasprave do 25. oktobra ima priliku da primedbe i sugestije pošalje elektronskom poštom ili preda preko pisarnice gradske uprave.

(TelegrafBiznis.rs/013info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avijaticar

    19. oktobar 2019 | 10:13

    Da, sigurno je tako. Zemun takodje poput Panceva ima fabrike koje su poznate po proizvodnji kiseonika kao sto su Azotara, Petrohemija,... Nije bez razloga tolika razlika u ceni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>