• 0
 ≫ 

Najstariji hrvatski političar prodaje kuću koju je sagradio šef zloglasne OZNE: Cena 5 miliona evra!

 ≫ 

Reč je o trospratnici od 800 kvadratnih metara

  • 0
kuća, josip manolic

Foto: Printscren/RTL

Kuća na zagrebačkom Tuškancu u kojoj žive jedan od najstarijih hrvatskih političara, Josip Manolić, i još tri porodice, stavljena je na prodaju, a procenjena vrednost parcele na kojoj je sagrađena je pet miliona evra.

Reč je o trospratnici od 800 kvdratnih metara u Nazorovoj ulici 57, koju je 60-ih godina prošlog veka sagradio prvi šef zloglasne OZNE, najbliži Titov saradnik Ivan Stevo Krajačić, prenela je RTL.

- Nije mi drago da je na prodaju jer sam na određeni način sentimentalno vezan za kuću. Bor koji se tamo nalazi sam lično posadio - rekao je za RTL Manolić.

Osim stabla bora, Manoliću je važna i klupa ispred kuće, jer su tu, kako je naveo, svoje izborne kampanje započela tri predsednika - Franjo Tuđman, Stipe Mesić i Ivo Josipović, a Tuđman je u blizini i stanovao jedno vreme.

Danas dva kućna broja od kuće u kojoj živi Manolić je i zgrada Hrvatskog lovačkog saveza koja se preuređuje u hotelske apartmane.

Đuro Dečak, dugogodišnji predsednik Saveza, rekao je da su tu zgradu više godina pokušavali da izdaju, ali da interesa nije bilo. Apartmani bi trebalo da budu gotovi uoči hrvatskog presedavanja EU.

Radnici su zatvorili i mali bazen o kojem su u vreme socijalizma kružile legende. Moćni stanar bio je Ivan Krajačić Stevo, a govorilo se da se za njega dovoze cisterne morske vode.

- On je čovek koji je bio povučen i nije bio sklon avanturama osim političkim, koje su u to vreme bile dosta burne i vezane uz njegov sukob s nekim prijateljima, vršnjacima iz Srbije - rekao je Manolić.

Hrvatski istoričar Hrvoje Klasić smatra da je najvažnije što se o Krajačiću zna to da se, kako kaže, ne zna puno.

- I upravo zbog toga Krajačić je odličan materijal za raznorazne urbane legende, za raznorazna preuveličavanja, ali s druge strane, i za prećutkivanja - primetio je Klasić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>