• 1

Tolkinovo remek-delo postaje java: U Kini niču tri kule visoke 107 metara, a na vrhu ih spaja prsten

Kompleks, deo imovinskog projekta vrednog nešto više od dva miliona dolara, čine tri nebodera visoka 107 metara i visoki hodnik koji čini prsten na vrhu kakav, sličan onom na Mračnom tornju

  • 1

"Gospodar prstenova" je jedan je od najprodavanijih romana, i to ne samo na Zapadu, već i na Dalekom istoku. Trilogija iz koje su nastali i čuveni filmski hitovi pokazala se kao veoma popularna i u Kini - toliko da su trenutno u izgradnji tri nebodera po uzoru na Tolikonov remek-delo.

Kompleks, deo imovinskog projekta vrednog nešto više od dva miliona dolara, čine tri nebodera visoka 107 metara i visoki hodnik koji čini prsten na vrhu kakav, sličan onom na Mračnom tornju.

Smešten u Čongkingu na jugozapadu Kine, arhitektonski poduhvat nazvan je "Gospodar prstenova" u znak slave izmišljenog sveta koje je stvorio Tolkin.

Kina Gradjevinarstvo

Foto: mp.weixin.qq.com

"Gospodar prstenova" je na kineskom prevedn kao "Trilogija magičnog prstena".

Osmatračnica na vrhu teška je 2.060 tona i visi na 99,8 metara. Podržavaju je tri okolne kule.

Kina Gradjevinarstvo

Foto: mp.weixin.qq.com

Kineska MCC5 gurpa, državna firma koja je zadužena za konstrukciju, objavila je fotografije i video snimke na kojima se vidi neverovartna struktura.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😡😡😡

    Svaka cast Kinezima,a nekad su ucili od nasig gradjevinara,a danas ih nema nigde

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke