• 29
 ≫ 

"Arhitektonsko čudo" na Banjici: Odakle kućica na krovu zgrade?

 ≫ 

Na krovu jedne zgrade na Banjici u Beogradu nikla je kuća. Nije poznato od kada je tu, kao i da li u njoj neko živi

  • 29
Kuća na krovu Banjica

Foto: Čitalac Telegrafa

Moderno doba donelo je brojne promene. One ne samo da se tiču mode, tehnologije i načina života, već utiče i na arhitekturu. Brojne arhitekte i dizajneri odustaju od tradicionalnih poteza kada je u pitanju izgradnja kuća. Tako danas nije neobično da imate kuću koja je potpuno izgrađena od kontejnera za prevoz robe. Tu su takođe i one poznate "eko frendli", ali i neke za koje je bila potrebna napredna tehnologija da bi svaki ugao bio onakav kakav je zamišljen.

Da od nečeg običnog odstupa i Beograd pokazuje i fotografija koja je pristigla na mejl redakcije Telegraf biznisa. Iako za ovo "arhitektonsko čudo" nije bila potrebna neka najnovija tehnologija prilično je neobično.

Naime, kako se vidi na fotografiji na krovu jedne višespratnice na Banjici u Beogradu nikla je kućica. Nije tačno poznato koja je njena namena, da li neko živi u njoj, kao ni od kada je tu. Prilično je lako uočljiva s obzirom na to da fasada na njoj odstupa od ostatka fasade na zgradama, a nismo zapravo sigurni ni koliko je ovako nešto legalno.

Ovo sa druge strane nije prvi put da krov neke zgrade u našem glavnom gradu dobija dodatak, a prošle godine se pisalo o takvom slučaju na Zvezdari.

Da podsetimo, nedavno smo pisali o Amerikancu koji je u Hjustonu izgradio svoj dom zahvaljujući kontejnerima za prevoz robe. Takođe, pisali smo i o kući koja je trenutno u izgradnji, a oborila je sve rekorde kada je u pitanju broj "radnika" koji je gradi.

Ukoliko ste i Vi ponosni vlasnik neke neobične kuće ili u vašem okruženju postoji jedna takva, pošaljite nam mejl sa fotografijama na biznis@telegraf.rs. 

Video: Na Mirjevu se srušio zid sa nelegalne gradnje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meksa

    14. novembar 2019 | 12:26

    Ovo je ogledalo danasnje divlje gradnje , nemoc gradjevinske inspekcije. Beograd je izvikan grad, fasade na zgradama su jako lose , saobracajno jako lose resen , deponije smeca na svakom koraku, nema METRO , sumorno izgleda .Ima pomaka poslednjih godina , obnavlja se dosta se I gradi ali mislim da je tempo spor I da grad koji je nasa prestolnica jako sumorno izgleda .

  • Vesna

    14. novembar 2019 | 12:38

    Zamislite ovako nesto u Zagrebu ili Becu Minhenu

  • ratar

    14. novembar 2019 | 11:50

    Beograd je najvece selo na balkanu. Prljav, izvrkan grad. Misle da su velegrad a ne moze da se dise od smrada u gradu. Zagreb, budimpesta e to su lepi i cisti gradovi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>